NOVI MALIGNI PROCES

Jovanki Broz stanje se pogoršalo

26.09.2013 u 20:16

Bionic
Reading

Beogradski liječnici nisu optimistični u pogledu njenog zdravstvenog stanja. 'Situacija je jako ozbiljna, vjerujem da će Jovanka dobiti i ovu bitku', rekao je za AA Jovankin biograf beogradski pisac i intelektualac Žarko Jokanović

Jokanović, kojem je Jovanka Broz (89) otkrila mnoge tajne zajedničkog života s doživotnim predsjednikom Jugoslavije Josipom Brozom Titom, potvrdio je u razgovoru za Anadoliju da je situacija sa zdravstvenim stanjem Titove udovice jako ozbiljna.

Danas (četvrtak. op. ur.) popodne potvrđeno je da se stanje Jovanke Broz naglo pogoršalo i da je došlo do respiratornog pogoršanja. Brozovu je danas posjetio i zamjenik premijera Srbije i državni ministar Rasim Ljajić, koji se posljednjih godina, među rijetkima, brinuo o njoj.

'Situacija je jako ozbiljna. Došlo je do određenih komplikacija, ali ja ne bih mogao govoriti o tome. Želim vjerovati da će ona dobiti i tu bitku jer ona je veliki borac. To je ono što stalno ponavljam. Ali, jednostavno, vidjet ćemo, ne znam', rekao je Jokanović za AA.

Međuitm, kako Anadolija ekskluzivno saznaje, liječnici su jako skeptični po pitanju zdravstvenog stanja supruge doživotnog predsjednika SFRJ, iako o tome u ovom trenutku nitko ne želi govoriti.

'Osim malignog procesa na koži, za koji se znalo, ona sada ima, kako je utvrđeno, maligni proces i na plućima, odnosno na plućnoj maramici. Također ima izljev tekućine u plućno krilo. Sve se to danas saznalo. Jovanka je ovih dana, inače, bila relativno dobro. Liječnici zasad to uspijevaju sanirati, ali prognoze uopće nisu optimistične', rekao je izvor AA u Beogradu dobro upućen u zdravstveno stanje nekadašnje prve dame Jugoslavije.

Vila nije obnovljena
Postojao je plan o obnavljanju vile na Dedinju u Beogradu u kojoj je Jovanka Broz provela posljednjih 30 godina u svojevrsnoj izolaciji. Brozova se u toj vili osjećala sigurno, iako je objekt bio u lošem stanju.

Jokanović je za AA rekao da je situacija u vezi s obnovom vile na Dedinju daleko od toga da bi Jovanka Broz bila zadovoljna.