TITOVA UDOVICA

Jovanka Broz – od svjetskog glamura do 'vile propuh'

26.08.2013 u 11:35

Bionic
Reading

Jovanka Broz je od raskošnog života, putovanja i prijema, dočekala da u poznoj starosti živi u kući od 750 kvadrata, u kojoj, kako je rekla, kada pada kiša samo jedan kutak ne prokišnjava. Tko je poznaje kaže da se nikada nije žalila ni da je bolesna ni da ima bilo koji problem, niti je bilo koga željela opterećivati takvim stvarima, piše Blic.

U posjetu su joj najčešće dolazili sestra i bratići, donosili namjernice, a hranu je spremala sama. Njena prijateljica Slobodanka Hinić rekla je za Blic da Jovanku poznaje desetljećima, da se godinama nisu vidjele ali su se čule često.

'Najviše smo pričale o obitelji, gdje je tko, kako je, što rade i naravno o zdravlju. Jovanka je uvijek govorila da je dobro', rekla je Slobodanka i dodala da su se posljednji put čule prije petnaestak dana.
"Živjela je tamo sama, neosigurana, ali se ni na to nije žalila. Ja sam joj rekla da izađe malo u medije, da nije u redu da tako živi i u takvim uvjetima, ali je ona govorila da je 'zemlja u teškom stanju, još ja treba da dolijevam ulje na vatru', rekla je Hinić.

Žarko Jovanović, autor feljtona o Jovanki Broz rekao je da je živjela u kući koja je u stanu raspadanja. 'Sedmoro vrata je izvaljeno iz štokova, instalacije su dotrajale, grijanje radi samo u dijelu kuće, a prije toga osam godina uopće ni nije imala grijanje. Kuću nitko nije želio popraviti, a navodno se i novac sve ove godine izdvajao za njeno održavanje' ,naglasio je Jokanović.

Inače, vila na Dedinju u kojoj živi Jovanka Broz pripada državi, i o njoj se brine Uprava za zajedničke poslove državnih organa Srbije. Udovica Josipa Broza Tita, u petak je primljena u Urgentni centar u lošem zdravstvenom stanju, dehidrirana i s jednim oblikom pomućene svijesti, u pospanom stanju, rekli su liječnici.