KARAMARKO NE ODUSTAJE

'Josipoviću bi građani trebali biti važniji od vlastitog imidža'

30.12.2013 u 14:40

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Karamarko izjavio je danas u Krapini kako bi tematsku sjednicu Vlade o stanju u Hrvatskoj trebao, po svojim ovlastima, inicirati predsjednik Republike Ivo Josipović kojemu bi, poručio je, briga o boljim uvjetima za život građana trebala biti važnija od vlastitog imidža

'I dalje ću se zalagati za sazivanje tematske sjednice Vlade o stanju u Hrvatskoj', rekao je Karamarko odgovarajući na pitanja novinara koji su podsjetili kako je Josipović rekao da predsjednik Vlade saziva njezine sjednice. Josipović je vrstan pravnik i jako dobro zna koje su njegove ovlasti te da u skladu s njima može inicirati sazivanje tematske sjednice kod premijera, rekao je Karamarko.

Iako su predsjednički izbori blizu i Josipović je praktički već u kampanji, njegov prvenstveni zadatak je borba za stvaranje što boljih uvjeta života svakog građana Hrvatske, a ne se brinuti se o svom imidžu, poručio je Karamarko.

'Treba napraviti svojevrsnu inventuru budući da je proračun 18 milijarda kuna u minusu, nezaposlenih je 363 tisuće, a nema ni investicija, već samo lažna obećanja aktualne vlasti', rekao je predsjednik HDZ-a, koji je u Krapini danas potpisao koalicijski sporazum s Demokratskom zagorskom strankom.

Novinari su od Karamarka tatražili da, u vezi sa slučajem Perković, komentira stajalište da se bivši šefovi tajnih službi ne izručuju stranim zemljama. Uz napomenu da mu je teško komentirati slučaj koji je pred pravosudnim tijelima, rekao je kako svi oni koji su počinili kazneno djelo moraju za to i odgovarati.

'Lex Perković je aktiviran s odgodom od 1. srpnja do 1. siječnja i ne znam čemu je to služilo. Ta je odluka Vlade izazvala pravu zbrku i nepovjerenje Europske unije i Njemačke prema Hrvatskoj. Ne razumijem zbog čega je takva odluka bila, a na Milanoviću je da objašnjava', dodao je.

Na pitanje što je po njegovu mišljenju bilo dobro a što loše ove godine, odgovorio je kako je 'generalno gledajući situacija jako loša jer su standard građana i BDP u stalnom padu'. Podsjetio je na veliku nezaposlenost i najave da bi sredinom veljače moglo biti 385 tisuća nezaposlenih. Jedino je, kako je rekao, zadovoljan homogenizacijom i rastom rejtinga HDZ-a i, istaknuo je, pobjedom stranke na lokalnim izborima i izborima za Europski parlament.