NOVI DUŽNOSNICI

Josipović radi čistku na Pantovčaku

14.02.2010 u 19:39

Bionic
Reading

Za četiri dana, s inauguracijom novog predsjednika Ive Josipovića, doći će do kadrovskih promjena na Pantovčaku, no s obzirom na tajnovitost nadolazećeg predsjednika, nije poznato tko će ostati, a tko otići iz predsjedničke rezidencije

Većina Mesićevih dužnosnika, u nedostatku odgovora na pitanja koja su postavila Josipovićevoj administraciji, odlučila se za pražnjenje radnih stolova i ureda.

Mesićev ured brojao je 34 dužnosnika, od kojih će većina, najvjerojatnije – morati otići. Riječ je o osobama koje na ova mjesta nisu došle javnim natječajem, već ih je odabrao i imenovao sam predsjednik, pa s istekom njegova mandata s njim moraju i otići.

U toj su poziciji predstojnik ureda predsjednika Amir Muharemi, pročelnik Mesićeva kabineta Hrvoje Cvitanović, pročelnik vojnog kabineta general bojnik Krešimir Kašpar i njegov pomoćnik, sedmero stalnih savjetnika i njihovi pomoćnici, troje posebnih savjetnika, pročelnici odjela u Mesićevu uredu i njihovi pomoćnici, piše Jutarnji list.

Nezavidna situacija ipak nije tako loša kako se na prvu može učiniti. Dužnosnici koji nemaju uvjete za mirovinu, a ni posao na kojeg bi se mogli vratiti, iskoristit će pravo na šest mjeseci pune dužnosničke plaće. Ne pronađu li u tome roku novi posao, još će šest mjeseci primati polovicu dužnosničke plaće. Plaće Mesićevih savjetnika do prošlogodišnjeg desetpostotnog smanjenja dužnosničkih plaća iznosile su, kako doznaje Jutarnji list, oko 20.000 kuna, a sada su oko 17.000, ovisno o godinama radnog staža. Plaće pomoćnika savjetnika i pomoćnika predstojnika odjela nisu manje od 12.000 kuna.