ČESTITAO IMENOVANJE

Josipović primio izaslanstvo DORH-a

23.04.2014 u 08:12

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je izaslanstvo Državnog odvjetništva Republike Hrvatske u kojem su bili Mladen Bajić, glavni državni odvjetnik, Dinko Cvitan, novoizabrani glavni državni odvjetnik, i Tamara Laptoš, novoizabrana ravnateljica USKOK-a, priopćeno je večeras iz Ureda predsjednika RH.

Predsjednik se je tom prigodom zahvalio dosadašnjem državnom odvjetniku Mladenu Bajiću na važnom doprinosu u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije te čestitao novoizabranom glavnom državnom odvjetniku Dinku Cvitanu i pritom mu zaželio puno uspjeha povodom stupanja na dužnost.

Također, predsjednik Josipović je čestitao i Tamari Laptoš na imenovanju nove ravnateljice USKOK-a i zaželio joj puno uspjeha u borbi s najtežim oblicima kaznenih djela i korupcije.

U razgovoru je naglašena važnost odlučnog i beskompromisnog progona počinitelja kaznenih djela korupcije i organiziranog kriminala, navodi se na kraju priopćenja.

Novoizabrani glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan sutra će položiti prisegu pred predsjednikom Hrvatskog sabora Josipom Lekom.