OTVORENO PISMO

Josipović novi prijatelj Europskog ženskog lobija

25.11.2013 u 13:59

Bionic
Reading

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović postao je prijatelj Europskog ženskog lobija i izrazio mu potporu u borbi za ravnopravnost, kao i želju da 2016. bude godina prestanka nasilja nad ženama, kaže se u pismu što ga je u ponedjeljak objavio ured predsjednika

'Postao sam prijatelj Europskog ženskog lobija, jer se borimo za isto: ravnopravnost, nenasilje i zabranu svake diskriminacije žena', kaže se u pismu poslanom u povodu dana borbe protiv nasilja nad ženama.

'Budući da se Europski ženski lobi na najvišoj europskoj razini zalaže za implementaciju Istanbulske konvencije Vijeća Europe koja se bavi prevencijom obiteljskog nasilja i pružanja adekvatne zaštite žrtvama, podupirem vaš prijedlog da 2016. postane Europska godina prestanka nasilja nad ženama', kaže Josipović.

Hrvatski je predsjednik podupro i Kampanju 50/50 koja se zalaže za veću uključenost žena u politički život na nacionalnim, kao i na europskoj razini. 'Nema istinske demokracije bez sudjelovanja žena u procesu odlučivanja na ključnim pozicijama na kojima još dominiraju muškarci', kaže se u Josipovićevu pismu.