POHODIO DIP

Josipović: Moj spot je izazvao odlične reakcije!

19.10.2015 u 10:24

  • +5

Koalicija stranaka Uspješna Hrvatska predala kandidacijske liste DIP-u

Izvor: tportal.hr / Autor: Maja Šurina

Bionic
Reading

Nasmiješeni i dobre volje, među prvima su liste jutros Državnom izbornom povjerenstvu predali Radimir Čačić i Ivo Josipović koji su uvjereni da njihova koalicija može osvojiti pet do 10 mandata

'Kada govorimo o koaliciji, moj stav je taj da je realno očekivati između pet i 10 mandata. Kad govorimo o Reformistima, onda je to između tri i pet mandata. To su naša očekivanja. Naravno, izbori su ti koji govore o tome. Naša udarna jedinica je 3. izborna jedinica. Tamo očekujemo dva, realno tri mandata, a četiri nisu realna. U svim jedinicama imamo vrlo kvalitetne prve ljude na listama, vrlo ugledne ljude, politički snažne i iskusne i vjerujem da i izvan 3. jedinice postoje ozbiljne šanse u svim jedinicama. Tu su zastupnik Petar Baranović, bivša premijerka Jadranka Kosor, tu je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović, bivši zastupnik i bivši predsjednik uprave Hrvatskih voda Jakša Marasović. Poznata politička imena i iza svakog od tih imena stoje provjerljive biografije i nitko od njih nije nepoznanica, nitko se ne nudi s osnovnom porukom 'nitko ne zna tko sam pa možda prođe'. Ne, ovi ljudi idu sa svojim imenima i prezimenima, a stranka je tu da da logistiku', kazao je novinarima nakon predaje lista predsjednik Narodne stranke - Reformisti Radimir Čačić.

Koalicija je, kazao je predsjednik stranke Naprijed Hrvatska Ivo Josipović, predala liste u svih 10 izbornih jedinica, u 11. izbornoj jedinici, tzv. dijaspori, a imaju i kandidate u 12. izbornoj jedinici u kojoj se natječu nacionalne manjine.

'Očekujemo jako dobar rezultat i sigurni smo da će izbori pokazati da ipak nije nužno da se postizborno biračko tijelo dijeli samo na dvije tzv. velike stranke. Mi drugi imamo što ponuditi i to se vidi i iz naših programa i iz naših biografija', kazao je Josipović.

Iako je već ranije natuknuo da bi mogao koalirati s HDZ-om, Čačić danas nije detaljnije govorio o postizbornim koalicijama.

'Nije na nama da mislimo o njima, a jest na njima da jako misle o nama', kazao je Čačić.

Josipović danas nije mogao izbjeći pitanje o izbornim spotovima, koji su izazvali niz reakcija.

'Odlične reakcije je izazvao. Tim prije što smo imali određenu malu medijsku blokadu, teško se do medija dolazilo. Sad smo bili u svim medijima. Bilo je onih kojima se spot ne sviđa, neka... važno je da se priča', prokomentirao je Josipović.


Uz Josipovića i Čačića na predaji lista pojavili su se gotovo sva prva imena s tih lista - od Jadranke Kosor, Slavka Linića, Drage Pilsela, Ivice Pančića do Jakše Marasovića.

Nakon što DIP danas do ponoći zaprimi sve liste imat će rok od 48 sati da prihvati i objavi pravovaljane liste za svaku izbornu jedinicu te zbirne liste pravovaljanih kandidatura. Danom objave zbirnih lista izbornih jedinica počinje službena izborna promidžba koja će trajati do ponoći 6. studenog.