HDZ POD ISTRAGOM

Josipović: Hrvatska je dom pravne države!

27.10.2011 u 12:35

Bionic
Reading

Predsjednik Ivo Josipović poručio je da neće komentirati 'politički trenutak' kao ni istragu protiv HDZ-a i dodao da to 'što se dogodilo potvrđuje da smo našim prijateljima u Europi govorili istinu – danas nema nedodirljivih'

'Neću komentirati politički trenutak, mislim da isto tako ne treba komentirati ni samu istragu; to je nešto što će obaviti nadležna državna tijela', rekao je predsjednik Ivo Josipović novinarima koji su tražili njegov komentar istrage protiv HDZ-a i tvrdnje predsjednice vladajuće stranke Jadranke Kosor da provođenje istrage u predizborno vrijeme nije slučajno.

Josipović je, međutim, rekao da 'to što se dogodilo i što se događa potvrđuje da smo našim prijateljima u Europi govorili istinu – danas nema nedodirljivih'.

'Pravna država u Hrvatskoj radi i radit će. Kako će slučaj završiti, ja to ne znam niti u to mogu ulaziti – to je stvar pravosuđa. Ali evo, još jednom ističem: Hrvatska jest dom pravne države', poručio je šef države.

Josipović se nije želio detaljnije očitovati o jutrošnjim porukama predsjednice HDZ-a, uz napomenu da 'izjave predsjednice ne može komentirati'.