POVRATAK LJETA

Još danas hladno i kišovito, sutra osjetno toplije

25.09.2023 u 07:26

Bionic
Reading

U unutrašnjosti pretežno oblačno, mjestimice s kišom, a poslijepodne uz sunčana razdoblja, na Jadranu većinom sunčano, ponegdje umjerena naoblaka, a na jugu moguće malo kiše, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za ponedjeljak.

"U prvom dijelu ponedjeljka na istoku Hrvatske većinom oblačno, povremeno s kišom, a poslijepodne postupno razvedravanje. Puhat će umjeren sjeveroistočni i istočni vjetar. Jutro razmjerno svježe, a najviša temperatura između 20 i 23 °C.

U središnjoj Hrvatskoj malo hladnije, između 18 i 21 °C. Pritom će oblačnije biti u prvom dijelu dana, uz povremenu kišu, koja će poslijepodne uglavnom izostati, a prema večeri će se i djelomično razvedriti.

Najsvježije, uz temperaturu zraka uglavnom između 10 i 16 °C, bit će u pretežno oblačnom gorju, gdje će povremeno padati kiša. Na sjevernom Jadranu i dalje vjetrovito uz jaku, na udare i olujnu buru, koja u noći i ujutro podno Velebita može na udare biti i orkanska, uz valovito i jače valovito more. Uz obilje sunca postojat će mala vjerojatnost za mjestimice malo kiše.

U Dalmaciji djelomice pa i pretežno sunčano. Mala vjerojatnost za malo kiše postoji ponajprije u unutrašnjosti. U prvom dijelu dana puhat će umjerena i jaka, na udare olujna bura, prema otvorenom popodne jugoistočni pa južni vjetar.

Vjetrovito će u prvom dijelu dana biti i na jugu Hrvatske, uz lokalno olujne udare bure. Vjetar će okrenuti na jak jugoistočni, prema večeri i jugozapadni, a u noći ponovno na buru. Bit će promjenjivo uz sunčana razdoblja, ali i mogućnost za pljuskove.", prognozira Dunja Plačko-Vršnak za HRT.

U nastavku tjedna stabilnije i toplije

"Sljedećih dana na kopnu jutra svježa, mjestimice i maglovita, a danju će prevladavati sunčano i toplije. Povremeno će biti umjerene naoblake, u utorak još uz mogućnost za mjestimice malo kiše. Obilje sunca i topline bit će i na Jadranu.

U utorak će još puhati umjerena i jaka, podno Velebita na udare i olujna bura, koja će u srijedu oslabjeti."