PREDIZBORNA KOSOR

'Još bolji, snažniji i borbeniji idemo u pripreme za izbore'

11.05.2011 u 14:24

Bionic
Reading

‘Još jači, još snažniji, još borbeniji i još bolji idemo u pripreme za izbore, u borbu za završetak pregovara, ali i u borbu protiv korupcije i kriminala kako bismo ukazivali na sve nepravilnosti u svim strankama, na svim područjima’, rekla je danas u Rijeci premijerka Jadranka Kosor nakon sastanka s lokalnim predstavnicima HDZ-a

Razgovarali su, kaže, o ‘puno lipih stvari’, a o razlozima raspuštanja dvije županijske organizacije, Primorsko-goranske i Splitsko-dalmatinske, nije htjela govoriti.

‘To je bio moj prijedlog. Jednoglasno smo na Nacionalnom vijeću donijeli tu odluku, nastojeći da ojačamo sve naše ogranke i to smo učinili javno, a ne kao neke druge stranke koje mijenjaju čelnike stranaka, a to ne čine tako’, rekla je.

Podsjetimo, premijerka Kosor je već rezala svečane vrpce u Sveučilišnom kampusu na Trsatu, 22. prosinca 2010. godine, kada je otvorila novoizgrađenu zgradu Filozofskog i učiteljskog fakulteta u Sveučilišnom kampusu.

Novinare je zanimalo zna li nešto o korištenju crnih fondova za potrebe mladih HDZ-a. ‘Ma dajte, molim vas, otkako sam je predsjednica stranke sasvim sigurno nitko nije dobio ni lipe ni iz kakvog fonda, a o svemu ostalom što čitate, možete se obratiti Državnom odvjetništvu i USKOK-u’, odgovorila je Kosor.

Na pitanje o odbijanju prijedloga Zakona o znanosti i visokom obrazovanju rekla je da je to pitanje za ministra Fuchsa, ali da je ‘današnji dolazak u Rijeku puna potpora zakonima koji moraju mijenjati neke načine ponašanja u Hrvatskoj’.

Otvorila je, naime, u pratnji ministra Branka Bačića, predstavnika lokalne samouprave i sveučilišnog vodstva, novu menzu u sklopu riječkog Sveučilišnog kampusa na Trsatu i tom prilikom poželjela sreću studentima, napomenuvši kako je obrazovanje najveće bogatstvo koje mogu steći.

Rekla je i kako će nove generacije sigurno znati prepoznati stvarnost ulaska u EU: ‘Ulazak u EU otvara mladima novu perspektivu, a završetak pregovora bit će do kraja lipnja.’

Istaknula je i kako je u Kampus dosad uloženo ukupno 300 milijuna kuna, dok su čelnici županije i grada kazali kako je to tek pola puta jer nedostaje studentski smještaj i kako se nadaju daljnjoj financijskoj podršci Vlade. Premijerka je obećala nova ulaganja i pohvalila se kako je u u razne projekte u Primorsko-goranskoj županiji u dvije godine uloženo 4,3 milijarde kuna.

Novi objekt studentske prehrane s garažom, kapaciteta 750 osoba, prostire se na površini od 7240 četvornih metara, a restoranski dio, koji je koštao 57 milijuna kuna, zauzima 1500 kvadrata. Izgrađen je sredstvima Vlade, Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Riječkog sveučilišta.

Mladi SDP-ovci dočekali premijerku

Marko Mataja-Mafrici iz Foruma mladih SDP-a s prijateljima je dočekao premijerku na izlasku iz središnjice HDZ-a PGŽ na Jadranskom trgu, s natpisom 'Poštovana gospođo premijerko, molimo vas da nas saslušate. Potrebna nam je pomoć'.

'Čuli smo da je premijerka Kosor otvorila danas kuhinju u Kampusu, koja je u pogonu već 20 dana, pa smo ju došli upitati kako misli riješiti problem ceste D-404, koji Riječane jako dugo tišti. Obećala je da će je otvoriti do kraja ovog mjeseca, a ja joj nemam razloga ne vjerovati. U slučaju da to ne bude tako, bit će to još jedno u nizu neispunjenih obećanja te nam ne preostaje ništa drugo nego da ostanemo razočarani dok ne dođu parlamentarni izbori', izjavio je Mataja-Mafrici.