ubojstvo navijača aek-a

Još 44 navijača u Grčkoj dovode danas pred suca istrage

05.12.2023 u 08:55

Bionic
Reading

Pred suce istrage u Ateni danas izlaze 44 navijača Dinama zatvorena nakon izgreda u kolovozu i smrti navijača AEK-a. Istovremeno je u Ateni danas veliki štrajk - prosvjeduju javne službe i prijevoznici, a ne voze ni taksiji

Osim taksista, danas u Ateni štrajkaju odvjetnici, javni bilježnici te druge službe koje se bune protiv novog sustava oporezivanja. Oko podneva se očekuje izjava grčkog odvjetnika Dimitrisa Zorbasa, koji brani albanskog državljanina kod kojeg je pronađen jedan od noževa nakon sukoba navijača.

Neslužbeno Večernji list doznaje da su pronađeni otisci prstiju na automobilima koji se dovode u vezu s hrvatskim navijačima koji su, u koloni tih vozila, stigli u Grčku u kolovozu. To je navodno jedan od dokaza na kojem tužiteljstvo temelji sumnju i optužbe za udruživanje u zločinačku organizaciju. To je najteža optužba za koju se terete hrvatski državljani.

Navijače se, kako piše ovaj dnevni list, tereti za izazivanje snažne eksplozije u blizini sportskog objekta prije utakmice, značajnog opskrbljivanja i posjedovanja eksplozivnih i zapaljivih tvari, teži oblik napada, teži oblik pokušaja i nanošenja opasnih tjelesnih ozljeda, teži oblik remećenja javnog reda i mira, teži oblik oštećenja tuđe imovine, nedozvoljeno nošenje oružja, nezakonito korištenje oružja, nedozvoljeno nošenje i korištenje pirotehnike te podmetanje požara. Riječ je redom o odredbama grčkog kaznenog zakona.

Pripadnici BBB dolaze na sud u Grčkoj Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL