RAT U IZRAELU

Jordan otkazao četverostrani summit s Bidenom

18.10.2023 u 05:54

Bionic
Reading

Četverostrani summit koji se trebao održati u srijedu u Ammanu između američkog predsjednika Joea Bidena i čelnika Jordana, Egipta i Palestinskih vlasti odgođen je na neodređeno vrijeme, rekao je jordanski ministar vanjskih poslova, nakon napada na bolnicu u Gazi

Četverostrani summit koji se trebao održati u srijedu u Ammanu između američkog predsjednika Joea Bidena i čelnika Jordana, Egipta i Palestinskih vlasti odgođen je na neodređeno vrijeme, rekao je jordanski ministar vanjskih poslova, nakon napada na bolnicu u Gazi.

Summit će se održati "kada se donese odluka o zaustavljanju rata i okončanju ovih masakra", rekao je jordanski ministar vanjskih poslova Ayman Safadi. Vijest o odgađanju sammita u Jordanu potvrdili su i iz Bijele kuće.

"Nakon konzultacija s kraljem Jordana Abdullahom II. i u svjetlu dana žalosti koje je najavio predsjednik palestinskih vlasti Abbas, predsjednik Biden će odgoditi svoje putovanje u Jordan i planirani sastanak s ova dva čelnika i egipatskim predsjednikom Sisijem," rekao je dužnosnik Bijele kuće.

Bijela kuća je objavila i kako predsjednik Biden izražava 'duboku sućut' žrtvama 'eksplozije u bolnici' u Gazi.

"Joe Biden izražava najdublju sućut zbog nevinih života izgubljenih u eksploziji bolnice u Gazi i želi brz oporavak ozlijeđenima," priopćila je Bijela kuća u utorak.

Američki predsjednik nije komentira podrijetlo hica koji je uzrokovao smrt najmanje 200 ljudi, dok Hamas krivi Izrael, a izraelska vojska Islamski džihad.