rodna ideologija

Jokić napao HAZU zbog širenje kleveta i neistina oko kurikularne reforme

28.12.2017 u 14:27

Bionic
Reading

Boris Jokić, bivši šef Kurikuklarne reforme, reagirao je na izjavu Znanstvenoga vijeća za obrazovanje i školstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) pod nazivom 'Rodna ideologija u Istanbulskoj konvenciji neprihvatljiva za odgojno-obrazovni sustav'

Pozvao je predsjednika Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) Zvonka Kusića da se javno ogradi od iznesenih neistina i kleveta vezanih uz Cjelovitu kurikularnu reformu.

  • +3
Prosvjed Hrvatska može bolje Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Napominje da je izjava, prema kojoj se uvođenje kurikuluma međupredmetnih tema nameće i uvodi određena ideologija, u potpunosti je neistinita i nedostojna Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

'Dokumenti Cjelovite kurikularne reforme izrađeni su na temelju znanstvenih spoznaja te ne nameću niti uvode određene ideologije. Premda je već godinama dio hrvatskog zakonodavnog okvira, pojam 'rod' ne spominje se niti u jednom kurikulumu međupredmetne teme izrađene u okviru Cjelovite kurikularne reforme. 

Jedan od osnovnih ciljeva ovog dijela izjave je opetovano obezvrjeđivanje rada stotina nastavnika i znanstvenika koji su svoju stručnost posvetili promjenama hrvatskog sustava odgoja i obrazovanja', napominje Jokić.

Pozvao je i resornu ministricu Blaženku Divjak da reagira na neistine i klevete jer je njena dužnost da se javno zauzme za rad svih onih koji su radili tijekom godina na izradi Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i Cjelovite kurikularne reforme.