ODGOVORio NA PROZIVKE

Jokić: Hvala Hasanbegoviću na doprinosu u izradi kurikularne reforme

17.01.2018 u 14:02

Bionic
Reading

Boris Jokić, bivši voditelj Ekspertne radne skupine za provedbu kurikularne reforme, odgovorio je saborskom zastupniku Zlatku Hasanbegoviću (Neovisni za Hrvatsku) nakon što ga je prozvao na akutualnom satu Sabora

Hasanbegović je, podsjetimo, postavljajući pitanje ministrici obrazovanja Blaženki Divjak kazao kako su 'povjesničari ocijenili da je kurikulum neprihvatljiv' te jo je poručio da je ona ta koja je izabrala ekipu na tragu Jokića i Budaka te ju pitao kada će raspisati poziv ili natječaj za novu radnu skupinu za povijest.

  • +31
Sva lica Borisa Jokića Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

'Još jednom se zahvaljujem gospodinu Hasanbegoviću na doprinosu reformi zbog koje su dva puta na ulice Hrvatske izašli deseci tisuća građana. Drago mi je da je njegov rad na kurikularnoj reformi pomogao tome.

Što se tiče korištenja riječi 'pouzdanički krug', želim naglasiti da su u radu na Cjelovitoj kurikularnoj reformi sudjelovale osobe vrlo različitih svjetonazora. Što se tiče uporabe riječi 'komeserijat' važno je naglasiti da, premda se često u Hrvatskoj to tako ne čini,  živimo u 2018. godini.', kazao je Jokić.