ZBOG NEZAKONITOG ZADRŽAVANJA

Joca Amsterdam nije dao iskaz policiji

28.04.2009 u 08:19

Bionic
Reading

Sreten Jocić zadržan je tijekom noći u Gradskoj policijskoj upravi Beograda, ali nije dao iskaz policiji povodom sumnji da je umiješan u ubojstvo Ive Pukanića

Njegov odvjetnik Zdenko Tomanović rekao je Tanjugu da Jocić nije htio odgovarati na pitanja policije sve dok se ne odluči o njegovoj žalbi na rješenje o zadržavanju, koje Jocićeva obrana smatra nezakonitim.

'Jocić je uhićen jučer popodne oko 14.30 u kući na Dedinju, kada je policija došla u njegovu kuću, što su potvrdili i službenici  MUP-a, a rješenje o zadržavanju uručeno mu je tek sinoć, iza 21 sat', rekao je odvjetnik.

Rješenje o zadržavanju osumnjičenog prema zakonu mora biti uručeno u roku od dva sata od uhićenja; Jocić će čekati da se odluči o žalbi, a potom dati iskaz policiji. To bi se trebalo dogoditi tijekom dana, piše Press.

Akcija uhićenja na Dedinju

Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, uhićen je u ponedjeljak u Beogradu nakon zajedničke akcije srbijanske policije i tužiteljstva.

Uhićenje je uslijedilo nakon što je jedan od svjedoka pokajnika u istrazi o Pukanićevu ubojstvu hrvatskoj policiji dao iskaz kojim optužuje Jocića da je naručio to ubojstvo.

Na temelju tog iskaza, USKOK je objavio da će za ubojstvo novinara Ive Pukanića osumnjičiti, ili kao naručitelja ili kao organizatora ubojstva, Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam te za njim raspisati međunarodnu tjeralicu i odrediti mu pritvor.