ŽIVOT IZA REŠETAKA

Ježić u zatvoru još dva mjeseca

05.01.2011 u 17:09

Bionic
Reading

Vlasnik Dioki grupe i riječkoga 'Novog lista' Robert Ježić ostat će još dva mjeseca u istražnome zatvoru zbog opasnosti od mogućeg utjecaja na svjedoke koje USKOK još treba ispitati u istrazi o nezakonitom poslovanju HEP-a i Diokija

Sudac istrage zagrebačkoga Županijskog suda Zdenko Posavec udovoljio je danas zahtjevu USKOK-a koji treba ispitati još 30 svjedoka.

Ježića se tereti zajedno s bivšim predsjednikom uprave HEP-a Ivanom Mravkom, direktorom HEP-ove opskrbe Ivanom Mrljakom i bivšim premijerom Ivom Sanaderom za prodaju struje Diokiju po cijenama nižima od tržišne, pri čemu je HEP navodno oštećen za 6,3 milijuna kuna. Mravak je osumnjičen i da je tvrtkama u sastavu Diokija bez odluke uprave HEP-a dao i zajam od 15 milijuna kuna.

Ježić je uhićen 9. prosinca, nakon čega je u sjedištu USKOK-a iznio obranu te mu je određen jednomjesečni istražni zatvor. Njegov branitelj Veljko Miljević to je tada i najavio ističući kako očekuje Ježićevo zatvaranje jer "nije pokazao smisao za pjevanje", to jest zato što istražiteljima nije ispričao ono što su željeli čuti.