Jeremy Scott: 'Glazba me inspirira...volim Dolly Parton!

Jeremy Scott: 'Glazba me inspirira...volim Dolly Parton!

06.04.2012 u 09:47

Bionic
Reading

Ako se neki dizajner infiltrirao u pop kulturu onda je to Jeremy Scott. Kada ovaj američki dizajner odjene nekoga onda se taj outfit ne zaboravlja. Sjećate se Britney Spears kao futurističke stjuardese u videu Toxic ili Lady Gage u 'mesnatoj' haljini na dodjeli

MTV Music Video Awardsa?

Osim što se brine za njihov styling, prijateljuje s mnogim javnim osobama kao što su Bjork, Tori Amos, Beth Ditto, Fergie, Justin Timberlake, Paris Hilton, Christina Aguilera, Kylie Minogue, Victoria Beckham, Sir Jason Twist, Lil Wayne, Lil'Kim, Kelis, Ciara, Lindsay Lohan, Cory Kennedy, Wonder Girls, Lee Hyori, SHINee, Big Bang, 2NE1, Matsushita Yuya, Gwen Stefani, Agyness Deyn, Yelle, A$AP Rocky, Hayley Williams..nabrajati bih mogla do uskršnjeg ponedjeljka.

Legendarna Miss Piggy iz Muppet Showa ga je proglasila svojim najdražim dizajnerom.

A Karl Lagerfeld je za magazin Le Monde izjavio da je Scott jedini dizajner koji bi ga bi ga mogao uspješno zamijeniti u Chanelu.
Jeremy Scott je dobio broj 31 među 'najvažnijim osobama u svijetu mode' u The Face časopisu. Na naslovnici srpanjskog izdanja ID magazina za 2007. godinu pojavio se kao prvi dizajner koji je nosio odjeću vlastitog branda. A o njegovoj sad već kultnoj liniji Jeremy Scott za Adidas Originals, koja je odnedavno dostupna i u Hrvatskoj, suvišno je pričati.

Za Modu Komodu priskrbila sam ekskluzivni intervju koji je ovaj ekscentrični američki kreativac dao neposredno nakon izlaska nove kolekcije JS za Adidas Originals 2012

Zašto si izabrao baš modu, a ne nešto drugo?

JS:
Možda je moda izabralala mene. Nisam baš siguran. Uvijek sam volio oblačenje, prerušavanje i stvaranje izgleda i stilova. To sam radio za svoje prijatelje dok sam odrastao. Tako da je prirodnom evolucijom moda za mene postala posao. Uvijek sam je smatrao zabavnom stvari, nešto što je tako prirodno. Nije se činilo fer da postane posao. Onda sam shvatio da su ljudi nazvani modni dizajneri jer zapravo rade odjeću koju volimo.

Koliko si godina imao kada si otkrio svoju strast za modu?

JS: Drugi su mislili da se trebam baviti modom prije negoli sam sam to uvidio. Dugo sam razmišljao o modi kao o nečem zabavnom; volio sam se oblačiti i presvlačiti. No, kada sam imao 18 godina, odlučio sam se prijaviti na jedno dizajnersko natjecanje. ogu reći da sam od tog trenutka postao dizajner. Kada sam shvatio da imam fluidnost u stvaranju dizajna, mogu reći da sam postao dizajner.

Što te inspirira?

JS: Moje inspiracije su različite. Ovisnik sam o pop-kulturi. Volim glazbu i filmove. Inspiriraju me i prijatelji s kojima se družim i razgovori koje s njima vodim. Ponekad je to šala, ponekad je to misao, ponekad je to san. To je uistinu mješavina različitih stvari.

Koji je tvoj omiljeni komad odjeće?

JS: Moj omiljeni komad odjeće je obično najnoviji komad koji sam napravio jer sam uvijek uzbuđen da odjenem nešto novo što do tada još nisam imao. Trenutačno je to moja kožna jet biker jakna s krilima iz najnovije kolekcije JS za AO.

Kakvu glazbu voliš?

JS: Volim različite žanrove. Pop glazba je jedan od mojih favorita. Oblačim jako puno pop zvijezda tako da to dolazi vrlo prirodno. Njihova glazba utječe na ono što sam dizajniram i što me inspirira. Slušam i country glazbu. Volim Dolly Parton. Slušam eksperimentalne glazbu, underground i klasiku. Postoji toliko mnogo stvari ovisno o različitim stanjima raspoloženja. Dakle, glazba je jako važna za mene.

Da ne kreiraš odjeću, što bi radio?

JS: Radim puno drugih stvari kada ne dizajniram odjeću. Bavim se fotografijom, radim kratkometražne filmove, čak sam napravio neku glazbu. Stvaranje slike je pokretačka snaga u mom životu. A veseli me spoznaja da nadahnjuje i druge.

Koji je trenutak u modi kojim se najviše ponosiš?

JS: Čime se najviše ponosim u modi…? Hm.. Nedavno je moj nećak rekao da želi biti modni dizajner zbog mene, a to me čini iznimno ponosnim.

Uspješna suradnja Jeremyja Scotta za Swatch satove

Lik i djelo Jeremyja Scotta ili volite ili ne volite, no jedno je sigurno; teško da vas ostavlja ravnodušnima.

Eto, lipi moji želim vam sretan Uskrs, ugodno druženje s prijateljima i rodbinom, šetnju u prirodi, ukusan baklar, meke i rahle kolače i pune baterije za novi radni tjedan koji je pred nama.

Ne znam za vas, ali vjerujem da bi se Jeremyju ova jaaaako svidjela.