PREDSJEDNIK OPĆE SKUPŠTINE UN-A

Jeremić od Srbije traži sedam milijuna dolara

04.07.2012 u 10:26

Bionic
Reading

Zamjenik predsjednika Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas nazvao je sramotnom odluku Vlade Srbije koja je odobrila sedam milijuna dolara za financiranje ureda Vuka Jeremića u New Yorku

'Odluka Vlade da se prihvate zahtjevi Vuka Jeremića i odobre toliki milijuni dolara za njegov boravak u New York je sramotna', kazao je Đilas za Blic. List navodi da će Srbija za godinu dana predsjedavanja Vuka Jeremića u Općoj skupštini UN-a platiti iz svog proračuna čak sedam milijuna dolara, koliko iznosi predračun predstavljen Mirku Cvetkoviću i njegovoj tehničkoj vladi.

Ta informacija je, kako navodi Blic, uzburkala vrh DS-a. Dragan Đilas zahtijeva da se uredba o davanju tolikog novca Jeremiću poništi. 'U zemlji u kojoj nema dovoljno novca za najugroženije, u kojoj se inkubatori za bebe kupuju kroz humanitarne akcije, toliko novca godišnje potrošiti u New Yorku je sramotno', kaže Đilas.

'Siguran sam da funkciju na koju je izabran Jeremić može obavljati i s mjesečno manjom plaćom od one koju je on sebi odredio i može živjeti u stanu znatno skromnijem od planiranog, koji košta 15.000 dolara mjesečno', navodi Đilas. On kaže da nije siguran ni čemu trebaju služiti svi ti savjetnici koji će Srbiju koštati milijune i navodi da u Beogradu umirovljenici i trudnice dobivaju tolik novac za godinu dana.

'Očekujem da Vlada Jeremiću odobri okvirno isti iznos koji je odobrio UN', rekao je Đilas, na pitanje opravdava li to što su Jeremić i Vlada predvidjeli tako visoke troškove za predsjedavajućeg Opće skupštine UN-a.