POBUNJENICI S CRVENOG MORA

Jemenski Huti neuspješno gađali američki razarač

10.10.2016 u 16:08

Bionic
Reading

Razarač američke mornarice bio je u nedjelju meta neuspješnog raketnog napada s područja Jemena koje kontroliraju pripadnici pobunjeničkog pokreta Huti, izjavio je glasnogovornik američke vojske, a prenosi Al Jazeera

U drugom napadu balistički projektil ispaljen iz Jemena imao za je cilj saudijsku zračnu bazu nedaleko od muslimanskog svetog grada Meke, objavili su saudijski i pobunjenički mediji u ponedjeljak.

Ovo je bio napad na najdubljoj lokaciji Saudijske Arabije koje su izveli pobunjenici i njihovi saveznici.

Dvije rakete nisu pogodile američki vojni brod nakon ispaljivanja u nedjelju, kazao je glasnogovornik PentagonaJeff Davis za agenciju Reuters.

USS Mason otkrio je dva projektila ispaljena s kopna u periodu od 60 minuta, dok je bio u Crvenom moru kod obala Jemena. Oba projektila su pala u vodu prije nego što su stigla do broda. Među mornarima nema ozlijeđenih', istaknuo je Davis.

Ranije ovog mjeseca jemenski borci su objavili kako su pogodili brod u tjesnacu Bab al-Mandeb, koji kontrolira vojska Ujedinjenih Arapskih Emirata, države koja je dio arapske koalicije koja se bori na strani jemenske vlade protiv pokreta Huti. Ni tada nisu prijavljene žrtve.

Jemenski Huti demantirali su optužbe da su s teritorija koja je pod njihovom kontrolom izvršili raketni napad.