IZBOR ČLANOVA UPRAVE

Jelušić: Ramljak ponovo pogoduje fondu Knighthead

26.01.2018 u 16:31

Bionic
Reading

Član Predsjedništva SDP-a i predsjednik Koordinacije za gospodarstvo Ivo Jelušić upozorio je u petak na neodgovorno postupanje povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka i privremene uprave nakon što je objavljeno u medijima da će Ramljak angažirati headhunting agenciju za izbor novih članova uprave i da će samo za taj postupak biti utrošeno 5,8 milijuna kuna

Hrvatska javnost mora biti upozorena da se ovdje radi  o novom zabrinjavajućem pogodovanju fondu Knighthead, ističe Jelušić u priopćenju.

Upozorava kako je posebno suspektno to što posao oko odabira agencije koja bi trebala izabrati novu upravu koja bi stupila na dužnost kada se uspostavi stalno vjerovničko vijeće radi agencija PJT Partners koja je sada savjetnik Privremenog vjerovničkog vijeća, a bila je predstavnik fonda Knighthead u tom vijeću.

Očita je veza agencije PJT Partners i Knighthead fonda, ističe Jelušić te navodi kako "to znači da će Knighthead fond preko agencije PJT Partners izravno moći utjecati na izbor nove uprave, da će moći osigurati sebi 'podobnu' upravu i time dovesti ostale vjerovnike, a prije svega domaće dobavljače, u nepovoljan položaj".

Sporno mu je i što Ramljak i njegovi suradnici novcima Agrokora, tj. novcima dobavljača, odnosno vjerovnika, plaćaju poslove koje bi oni sami morali obaviti, odnosno, za koje su i oni sami vrlo skupo plaćeni. 

"Privremena uprava Agrokora na čelu s Vladinim povjerenikom Antom Ramljakom vrlo je spretna u angažiranju različitih, vrlo skupih agencija i konzultanata koji često rade ono što bi trebali raditi oni sami", ocjenjuje predsjednik SDP-ove Koordinacije za gospodarstvo. 

  • +14
Skidanje velikog Agrokorovog znaka s vrha Ciboninog tornja Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Jutarnji list danas donosi da su u Agrokor stigle ponude globalnih headhunting kompanija za posao traženja šest menadžera novog Agrokora i to Egona Zehnedera, Pedersen&Partnersa, Korn Ferryja i Heidrick Strugglesa, te iznosi da će pronalazak nove uprave koštati 5,8 milijuna kuna.