nakon smrti osnivača

Jelena Pavičić Vukičević nova je predsjednica Bandić Milan - Stranke rada i solidarnosti

11.03.2021 u 19:02

Bionic
Reading

Jelena Pavičić Vukičević nova je predsjednica 365 Bandić Milan - Stranke rada i solidarnosti nakon smrti osnivača i predsjednika

'Donijeli smo odluku o tome da ću ja kao jedna od potpredsjednica stranke obnašati dužnost predsjednice stranke', kazala je Jelena Pavičić Vukičević nakon stranačkog sastanka u četvrtak poslijepodne, javlja Jutarnji.hr.

Pavičić Vukičević je kazala da je stranka počivala na leđima Milana Bandića, a sada imaju potrebu pokazati da su zajedno, da im je važan svaki član.

'Ovo su lokalni izbori na kojima u Zagrebu biramo i članove u Mjesnim odborima i Vijećima gradske četvrti. Dogovorili smo se da su svi predsjednici organizacija nositelji liste. Imaju potpunu autonomiju predložiti svoje liste na svim razinama organiziranja i kao Predsjedništvo smo se dogovorili da ćemo tu autonomiju ispoštivati', objasnila je Pavičić Vukičević.

Kazala je da će razočarati sve one koji čekaju da se stranka ugasi ili one koji čekaju da stranka promijeni ime.

'Nekima je smetalo zašto stranka nosi ime po živome čovjeku, sada im smeta zašto nosi ime po preminulom čovjeku. To ime i prezime je dio našeg identiteta', kazala je.

Istaknula je da ih uz Bandića veže ljudska emocija i znaju da svatko od njih ima svoje ideje i može donijeti jednu novu kvalitetu zajedničkom poslu.

Kazala je i da se nada da će predsjednici već idući tjedan predložiti najbolje kandidate za lokalne izbore.

Nije htjela komentirati hoće li ona biti kandidat stranke za gradonačelnicu Zagreba jer ne želi predjudicirati i utjecati na članove stranke.

  • +3
Jelena Pavičić Vukičević Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX