PRIPREME ZA IZBORE

Olivera Majić: Jelena Pavičić Vukičević je najlogičniji i najbolji izbor za kandidatkinju za Zagreb

09.03.2021 u 11:37

Bionic
Reading

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić komentirala je pripreme za lokalne izbore. Opovrgnula je informacije da će se ona kandidirati za gradonačelnicu ili zamjenicu gradonačelnika

'Iako sam uvijek govorila da se o stranačkim stvarima treba govoriti u stranci, smatram da je kontraproduktivno kako za stranku, tako i za sugrađane koji će izaći na izbore, stvarati mistifikaciju oko izbora kandidata. Minimum onoga što je korektno je dopustiti stranci koja je prije nekoliko dana izgubila predsjednika i kandidata za gradonačelnika da odluči o svojoj budućoj kandidatkinji ili kandidatu. Stvarati mistifikaciju oko toga, posebno u kontekstu nekakvih nagovaranja, kontraproduktivno je za stranku i za naše birače', rekla je Olivera Majić na N1, dodavši da će sudjelovati na izborima, ali da će sama odlučiti kako će to biti.

S aktualnom vršiteljicom dužnosti gradonačelnice Zagreba Jelenom Pavičić Vukičević još nije razgovarala o kandidaturi na izborima, ali je komentirala njezinu izjavu netom nakon smrti Milana Bandića da njegovim odlaskom završava i njezina politička karijera.

'Koliko poznajem kolegicu Pavičić Vukičević, nakon gubitka predsjednika stranke, prijatelja, kolege s kojim radite 24 godine, gdje je dala izjavu o svojoj političkoj karijeri koja je bila emotivna i u kontekstu gubitka prijatelja i tog trenutka, ja sam tu izjavu shvatila samo kao emotivnu, jer ona niti je o tome razmišljala niti je vodila računa o tome. Kolegica Pavičić Vukičević bila je 24 godine poslovna suradnica gradonačelnika', rekla je Majić.

Ipak, smatra da bi ona bila dobra kandidatkinja Stranke rada i solidarnosti za buduću gradonačelnicu Zagreba.

  • +6
Jelena Pavičić Vukičević Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

'Mogu govoriti samo u svoje osobno ime. Jelena Pavičić Vukičević ne samo da je dobar kandidat, nego i najlogičniji i mislim najbolji kandidat, ali ne želim svojim izjavama na bilo koji način utjecati i stvarati neki dojam koji ne postoji. Dovoljno je poznajem da znam da će ona razgovarati sa svojom obitelji i donijeti odluku. To je najlogičniji izbor, ali sve dok ne budem razgovarala s kolegicom o tome, ja sad iznosim samo svoje osobno mišljenje', rekla je Majić, dodavši da će se u četvrtak održati sastanci u stranci, ali temu nije otkrila.