stranka napokon odlučila

Jelena Pavičić Vukičević ide u utrku za gradonačelnicu Zagreba; otkrila i zašto se predomislila

18.03.2021 u 17:38

Bionic
Reading

Jelena Pavičić Vukičević prihvatila je u četvrtak kandidaturu stranke Bandić Milan 365- Stranke rada i solidarnosti za gradonačelnicu Zagreba na predstojećim lokalnim izborima

Nakon sjednice Predsjedništva stranke BM 365 - Stranke rada i solidarnosti javnost je doznala tko će u ime te stranke izaći u utrku za prvu osobu Zagreba.

  • +16
Sjednica Predsjedništva Stranke rada i solidarnosti Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

Riječ je o trenutnoj obnašateljici dužnosti gradonačelnice Jeleni Pavičić Vukičević. 'Ja sam spremna povesti stranku do izborne pobjede kao najjaču i najkvalitetniju stranku u Zagrebu. Stranku koja ima znanje i iskustvo', kazala je.

Jelena Pavičić Vukičević kandidira se za gradonačelnicu Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

''Vi znate da sam ja na dan gradonačelnikove smrti rekla da nisam nikada razmišljala o kandidaturi. Rekla sam to iz srca, ono što sam osjećala. Nadam se da mi to danas nitko neće zamjeriti. No nakon izraza podrške sam promislila i donijela odluku da prihvatin kandidaturu', kazala je.

  • +3
Jelena Pavičić Vukičević kandidira se za gradonačelnicu Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

Na pitanje što bi bio uspjeh kada je riječ o broju mjesta u Skupštini, kazala je da očekuje bolji rezultat nego 2017.

Kazala je da je Milan Bandić bio fantastičan trener, no kako je vrijeme za novu trenericu.

Potpredsjednica stranke Bandić Milan 365, Jelena Pavičić Vukičević, preuzela jeprije tjedan dana funkciju obnašateljice dužnosti predsjednice te stranke.

Nakon sjednice Predsjedništva, poručila je da će stranku povesti u izbornu pobjedu.

Član Predsjedništva Ivica Lovrić objavio je da je Predsjedništvo jednoglasno prihvatilo prijedlog da Jelena Pavičić Vukičević bude kandidatkinja njihove stranke za gradonačelnicu Zagreba.

Nakon smrti dugogodišnjeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, njegova zamjenica i dugogodišnja suradnica Pavičić Vukičević postala je obnašateljica dužnosti gradonačelnika do lokalnih izbora.

Jelena Pavičić Vukičević je suradnica Bandića od početaka njegove karijere, a sama ima dugogodišnje iskustvo u upravljanju gradom jer je bila i zamjenica i pročelnica.

Kada je Bandić 2000. prvi put izabran za gradonačelnika bila je tajnica zagrebačke gradske organizacije SDP-a i zastupnica u Gradskoj skupštini. Tri godine kasnije, 2003., postaje saborska zastupnica, 2008. pročelnica Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, a od 2009. do 2013. po prvi put i zamjenica gradonačelnika. Drugi put Bandićevom zamjenicom postaje 2017. na neposrednim lokalnim izborima.