SUDAC KOLAKUŠIĆ

'Jedva čekam vidjeti obrazloženje Ustavnog suda'

27.08.2013 u 15:55

Bionic
Reading

Sudac Trgovačkog suda Mislav Kolakušić rekao je danas da će, nakon što zaprimi odluku Ustavnog suda kojom je ukinuto rješenje o zastajanju s postupkom u predmetu predstečajne nagodbe u Dalekovodu, Trgovački sud donijeti meritornu odluku o predmetu

'Odluku Ustavnog suda nisam zaprimio i nisam upoznat s njezinim sadržajem, ali s nestrpljenjem iščekujem pročitati obrazloženje odluke', kazao je Kolakušić u odgovoru Hini.

Sudac Kolakušić je u srpnju obustavio predstečjnu nagodbu za Dalekovod, nakon čega je podnio zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi o čemu navodno Ustavni sud još nije odlučivao.


Dalekovod je pak podnio tužbu Ustavnom sudu protiv tog rješenja Trgovačkog suda, kojim je određeno zastajanje u postupku sklapanja predstečajne nagodbe. Ustavni sud je danas, kako se neslužbeno doznaje, prihvatio tužbu Dalekovoda i ukinuo rješenje kojim je zagrebački Trgovački sud obustavio predstečajnu nagodbu u toj tvrtki radi ocjene ustavnosti.

Dalekovod je pozdravo odluku Ustavnog suda jer zaključenje predstečajnog postupka znači nastavak poslovanja te tvrtke koja ima više od 1600 zaposlenih i ugovorene poslove vrijedne 200 milijuna eura.