PIJANI MEĐIMURCI

Jedan u stup, drugi u biciklisticu

22.11.2010 u 10:24

Bionic
Reading

Vožnja u pijanom stanju dvojice međimurskih vozača zamalo je završila kobno na početku proteklog vikenda

Upravljajući u Donjem Pustakovcu pod utjecajem alkohola od 1,56 g/kg, 21-godišnji vozač u petak je oko 21.20 sati zbog neprilagođene brzine stanju na cesti te atmosferskim prilikama i vidljivosti izletio iz zavoja te prednjim dijelom vozila udario u betonski stup javne rasvjete. Radi izvlačenja ozlijeđenog vozača, morali su na teren izaći pripadnici JVP Čakovec, nakon čega je vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede, pa je zadržan na liječenju.

Prilikama na cesti vožnju nije prilagodio vožnju ni 27-godišnji vozač koji je dva sata kasnije izazvao prometnu nesreću u Dekanovcu upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola od 1,46 g/kg. Stoga je prilikom u kočenja prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio bicikla kojim je u istom smjeru upravljala 40-godišnjakinja iz Novakovca.

Od siline udarca biciklistica je podignuta na poklopac motora i vjetrobransko staklo, nakon čega je pala na kolnik. Vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje su joj utvrđene teške tjelesne ozljede, pa je zadržana na liječenju.

Protiv vozača osobnog automobila međimurska policija podnosi kaznenu prijavu ODO-u Čakovec, a već je oduzela registracijske pločice budući da je tijekom izvanrednog tehničkog pregleda utvrđeno da je osobni automobil neispravan.