POGODOVANJE NA ŠTETU NOVOG

Je li optužnica protiv HDZ-ovca Butkovića predizborni folklor?

25.02.2013 u 17:21

Bionic
Reading

Na Županijskom sudu u Rijeci za sutra je zakazana sjednica optužnog vijeća na kojoj bi sudsko vijeće trebalo odlučiti o opravdanosti optužnice podnesene protiv gradonačelnika Novog Vinodolskog i predsjednika HDZ-a Primorsko-goranske županije Olega Butkovića zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti

Prema optužnici, zagrebački USKOK tereti Butkovića za zlouporabu gradonačelničke funkcije i pogodovanje zamjeniku direktora Hrvatskih voda Siniši Šircu u kolovozu 2009. godine.

Tada su, naime, za vrijeme tradicionalne manifestacije Ružica Vinodola, nadležna tijela Novog Vinodolskog odlučila službeno kao goste pozvati gospodarstvenike, političare i ministre, među kojima je bio i Siniša Širac, te im platiti trodnevni smještaj u Resortu Novi. Račun je kasnije za goste podmirio Grad, a naknadno, dvije godine kasnije, netko je prijavio slučaj jer Širac u hotel nije došao sam, već sa svojom obitelji, a da gradonačelnik, navodno, to nije ni znao. Grad je tako oštećen za 33.000 kuna, za što se tereti čelnog čovjeka Grada, dok se Širca tereti za poticanje gradonačelnika na zlouporabu njegova položaja.

Okrivljenici su podnijeli žalbe na optužnicu, a sutra bi se trebalo odlučiti hoće li optužba postati pravovaljana ili će se obustaviti, što je zatražio Butković.

Otkako je primio optužnicu, Butković je smatra 'podmetanjem i predizbornim folklorom' te je tvrdio da nije kriv. Danas nije dostupan, a što će sudsko vijeće sutra odlučiti, bit će zanimljivo vidjeti.