ZLATNI ZAHOD U S. BRODU

Javni WC dvije godine ne radi, a u njega utkuli 700 tisuća kuna

22.08.2013 u 19:40

Bionic
Reading

Po broju utrošenih kuna, jedini slavonskobrodski javni WC ugurao se na neslavnu listu, između toaleta koje koriste gospari dubrovačkog gradskog poglavarstva i građani na tramvajskim okretištima u Dubravi i Dupcu u Zagrebu. Za njegovu obnovu i renoviranje prije nekoliko godina utrošeno je više od 700.000 kuna, a da apsurd bude veći, izvan funkcije je i to već dvije godine

Skupocjeni zahod kojega su financirali Brođani nikako da normalno proradi i svoje usluge ponudi građanima koje nužda nenadano zatekne u centru grada. Kada isti čuju koliko je novca utrošeno u njegovu obnovu, u nevjerici komentiraju da su za ta sredstva sami mogli izgraditi višekatnicu i još bi ostalo za obnovu relativno skučenog javnog gradskog zahoda.

Obnovljeni WC, 2008. godine predan je na upravljanje i održavanje gradskom 'Komunalcu' i ubrzo pušten u rad. Do sada ovo nije prvi puta da prolaznici cupkajući nailaze na zaključana vrata, a zbog čega ne radi i kada bi napokon ponovo mogao proraditi pojašnjava Predrag Filajdić, predsjednik uprave tvrtke Komunalac.

'Poznato je već od prije da je od samog početka rada gradskog WC-a, pa do danas bilo čitav niz tehničkih poteškoća oko ispumpavanja fekalija u kanalizaciju obzirom da je tehnički, WC izveden u nižoj razini od gradske kanalizacije. Nije mi poznato zašto je to tako učinjeno. Oni koji su radili projekt, te oni koji su izvodili radove i nadzor vjerojatno znaju pravi odgovor na to pitanje. Ono što smo mi napravili u zadnje dvije godine je da smo već izmijenili nekoliko pumpi koje su stalno pregarale…', kaže za Večernji list Predrag Filajdić.