IMA LI ŠANSE?

Jasmina Jovev želi biti ravnateljica programa HRT-a

11.03.2014 u 18:29

Bionic
Reading

Na Hrvatskoj radioteleviziji nastavljena je procedura izbora novog ravnatelja programa HRT-a pregledom pristiglih prijava. Dvoje prijavljenih otpalo je u startu jer ne ispunjavaju tražene uvjete, jedna je kandidatura proglašena nevaljalom zbog nepotpune dokumentacije pa službena informacija s HRT-a glasi kako će se Ravnatelj programa HRT-a tražiti među četvero kandidiranih. Kako doznaje Novi list, četvorka kandidiranih su Jasmina Jovev, Ozren Kanceljak, Martin Milinković i Jura Ozmec

Jasmina Jovev javnosti je, podsjeća Novi list, poznata ponajprije kao bivša predstojnica kabineta sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel, ona koja je prozvala županicu za izvlačenje novca iz županijske blagajne. No iza nje je i dugogodišnji novinarski i urednički staž baš na HRT-u, poglavito u sisačkom dopisništvu odakle je 2011. i otišla u kabinet županice.

Martina Milinkovića pamte slušatelji Radija 101, ili pak oni koji su ga gledali kao gosta, filmskog znalca u RTL-ovu maratonskom prijenosu dodjele Oscara. Milinković se spominje i kao predavač na Visokoj novinarskoj školi koja se, prije koju godinu, pridružila Veleučilištu VERN.

Karijera Ozrena Kanceljaka vezana je uz glazbu, medije i komunikacije. Počeo je objavljivati recenzije kao 17-godišnjak u Poletu, bio i DJ u Lapidariju i Kulušiću, pisao za Start, Studio, Danas, bio glazbeni menadžer i prvi direktor ZAMP-a.

Jura Ozmec bivši je novinar i urednik sportske redakcije HRT-a, danas glavni urednik Sportske televizije, nacionalnog kanala u financijskim problemima.

Kandidate sada čeka prezentacija programa, nakon koje će uslijediti izjašnjavanje kreativnog osoblja HRT-a, no konačnu odluku donijet će glavni ravnatelj HRT-a.