BIG IN JAPAN

Japanski fetiši - bakunyu

21.01.2012 u 11:12

Bionic
Reading

Opsjednutost velikim grudima nije originalno japanski izum, radi se o jednom od najstarijih fetiša u povijesti ljudske seksualnosti. Bez obzira na mišljenja znanstvenika i stavove feministica, jasno je da se radi o jednom od muškarcima najomiljenijih dijelova ženskog tijela. Međutim, zavirimo li malo u japansko društvo, opsjednutost velikim ženskim grudima je i ženska stvar

Bakunyu je japanski fetiš opsjednutosti velikim grudima no sam pojam prvenstveno se vezuje za uživanje u grafičkom izričaju tog fetiša u mangama i animama. Opsesija ženskim grudima jednaka je na bilo kojem kraju zemaljske kugle jer na kraju, radi se o jednom od najstarijih fetiša u povijesti ljudske seksualnosti.

Japanska pop kultura ima velike zasluge u popularizaciji fetiša bakunyu. Odmah nakon spomenutih mangi japanski muškarci u rasponu godina od tinejdžera do starijih stričeka poželjet će nabaviti nešto i od prateće industrije; od tiskanih erotskih editorijala obdarenih Japanki uzdignutih do statusa idola, preko razgolićenih ženskih figurica i lutaka svih veličina i promjera pa sve do bizarnih kuhinjskih pomagala poput kalupa za puding u obliku ženskih grudi. Svaki zaljubljenik ovog fetiša može i bez odlaska u seks shop kupiti čak i podlošku za miša koja će odmorište za ruku imati izvedenu u obliku ženskih grudi.

Iz fetiša velikih ženskih grudi izveden je i keisoku fetchi, fetiš mjerenja ne samo dojki, već svih mogućih mjesta na ženskom tijelu koja uzbuđuju muškarce. Ako ste mislili da je fetiš dojenja dosegao svoju krajnost u posluživanju majčinog mlijeka kao dodatak kavi u posebnim klubovima, odnedavno se u Japanu majčino mlijeko može kupiti i u tetrapaku. Sladoled od majčinog mlijeka koji je prije koju godinu 'otkrila' Lady Gaga također je made in Japan.

Modna industrija Zapada oduvijek nastoji isticati ženske atribute, ali ako prošećete tokijskim ili bilo kojim urbanim prostorima Japan, primijetit ćete da Japanke prosječno baš i nemaju velike grudi. Japanke kupuju najviše postavljenih i push up grudnjaka na svijetu, a zbog pomanjkanja samopouzdanja mnoge od njih će svjesno nasjesti i na brojne marketinške trikove te kupovati razne žvakaće gume i kolačiće koji navodno pomažu u rastu dojki.

No, uvijek se može otići i korak dalje. U Aichi prefekturi postoji hram Ryuon-ji za koji je vezana legenda iz 17. stoljeća. Žena koja nije mogla dojiti svoje dijete pomolila se božici Kannon za veće grudi. Nakon što joj je molitva uslišena, hram je postao veliko stjecište žena sa sličnim željama, a običaj se zadržao i do današnjih dana. Brojne ema pločice sa željama za većim grudima očito ispisuju tjelesno još nedefinirane tinejdžerke, odrasle Japanke mire se time da će najveće grudi imati u doba trudnoće i prve mjesece majčinstva.