AFERA MU NE ŠTETI

Janša u zatvoru, ali Slovenci mu i dalje vjeruju

26.06.2014 u 22:27

Bionic
Reading

Najveći broj glasova na predstojećim parlamentarnim izborima u Slovenii koji se održavaju 13. srpnja dobit će Slovenska demokratska stranka (SDS) Janeza Janše, te Stranka Mire Cerara (SMC), pokazalo je u četvrtak istraživanje javnoga mišljenja agencije Ninamedia za komercijalnu televizijsku postaju POP-TV i dnevni list Dnevnik

Anketa rađena početkom tjedna, nakon prvih predizbornih sučeljavanja predsjednika stranaka, pokazala je da 17,7 posto glasova opredijelejnih birača može dobiti SDS, a 14,7 posto SMC, dok su sve ostale stranke ispod 4 posto, pokazala je anketa.

Oko trećina glasača još je neopredijeljeno. Kad se u izborni rezultat ubroje stranačke preferencije neopredijeljenih, onda bi na izborima prvi mogao biti SMC s 31, a tik iza te stranke SDS s 29,5 posto glasova, proizlazi iz telefonske ankete.

Anketa je pokazala da potpora novoosnovanoj stranci pravnika Mire Cerara blago pada, dok Janšinoj raste iako je predsjednik te stranke od prošlog petka na izdržavanju dvogodišnje kazne zatvora zbog korupcijske afere Patria.