baranja

Jankovics: Pozivam Hrvatsku poštu da otvori šest zatvorenih ureda

02.04.2020 u 14:07

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Robert Jankovics (mađarska manjina) pozvao je u četvrtak Hrvatsku poštu (HP) da već danas u Baranji otvori šest poštanskih ureda koje je zatvorila 'nerazumnom i glupom odlukom' u jeku epidemije koronavirusa

U jeku krize, u Baranji ste zatvorili šest od 16 poštanskih ureda, a pola Baranje, u kojoj nema zaraženih koronavirusom, prisilili na kretanje, poručio je zastupnik spomenutoj tvrtki, prozivajući je kako je na taj način u preostalim uredima stvorila redove od preko 100 metara.

Odbacio je objašnjenja da je to učinjeno jer dio djelatnika nije mogao doći na posao, zbog ukidanja javnog prijevoza. 'Mogu reći da lažu, jer u tih šest ureda zaposlenici dolaze na posao svojim vozilima', tvrdi Jankovics i poručuje da ni jedna trgovina, ni ljekarna nisu zatvorile svoja vrata.

Vidović: Posebne mjere za Murter

Franko Vidović (SDP) pozvao je Vladu da za općinu Murter, jedinu u potpunoj karanteni, ali za druge koje će se, moguće, naći u sličnoj situaciji, predloži posebne mjere pomoći, jer predložene nisu dovoljne.

U toj općini živi oko 2.000 stanovnika, a sada nema nikakvih gospodarskih aktivnosti ni u građevini niti turizmu, proračun se praktično ne puni, naveo je u saborskoj raspravi na slobodnu temu.

Branko Bačić (HDZ) opetuje kako i taj primjer pokazuje da u sadašnjem trenutku, kad na dnevnoj razini treba donositi mjere, to treba prepustiti tijelu koje to može brzo raditi, a ne upuštati se u saborske rasprave i mjere donositi dvotrećinskom većinom.

Radin: Hvala Osječanima, pokazali su bliskost s Italijom

Nikola Grmoja (Most) upozorava kako u online nastavi ima puno problema, upute koje učitelji i profesori dobivaju nisu dovoljne, djeca i roditelji su na sto muka.

Traži da se na saborski dnevni red stave i prijedlozi oporbe, Most ima sedam zakona koji se tiču gospodarstva, SDP je također uputio set zakona, kaže Grmoja i naglašava da se u Saboru mora razgovarati o problemima u gospodarstvu, zdravstvu, školstvu, poljoprivredi.

Zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin (NZ) zahvalio je Osječanima koji su došli na ideju osječki most osvijetliti bojama talijanske zastave i time pokazali bliskost sa zemljom koju je zbog epidemije koronavirusa zadesila tragedija kakva se dugo ne pamti. Hvala svima koji su imali senzibilitet i poručili 'da' mi smo s vama, iako smo i sami u teškoj situaciji, rekao je Radin.