'velik i važan događaj'

Jandroković: U srijedu u Saboru obraćanje predsjednika ukrajinskog parlamenta

21.10.2022 u 14:17

Bionic
Reading

Hrvatski sabor idućeg tjedan, u srijedu 26. listopada, početi će sjednicu obraćanjem predsjednika Verhovne Rade Ruslana Stefančuka, najavio je u petak nakon glasovanja predsjednik Sabora Gordan Jandroković

„Riječ je o velikom i važnom događaju, pa vas molim da budete u što većem broju u sabornici”, pozvao je Jandroković saborske zastupnike.

Predsjednik ukrajinskog parlamenta, Verhovne Rade, Ruslan Stefančuk boraviti će u Hrvatskoj u povodu održavanja Prvog parlamentarnog summita Međunarodne krimske platforme, najvećeg ovogodišnjeg sastanka uživo predsjednika parlamenata, a koji će se održati 25. listopada u Zagrebu.

Riječ je o najvećem međunarodnom događaju u povijesti Hrvatskog sabora, napomenuo je.

U Zagreb će doći više od 40 izaslanstava, 30 predsjednika parlamenata i međunarodnih organizacija, te desetak potpredsjednika, dakle riječ je o velikom i važnom događaju, istaknuo je Jandroković.

Na međunarodni summit u utorak stiže, kako je najavljeno, i predsjednica Zastupničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi, a ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij obratit će se sudionicima uživo videovezom.