NEDJELJNI KOMENTAR

Jandroković stao iza predsjednice i napao Radeljića

23.12.2018 u 17:41

Bionic
Reading

Komentirajući slučaj Mate Radeljića, predsjednik Sabora Gordan Jandroković naglašava da je vrlo neobično pa i neprimjereno da jedan od savjetnika dovodi u pitanje odluku predsjednice da ga razriješi

Tog savjetnika za unutarnju politiku predsjednica RH je ovih dana razriješila dužnosti, nakon čega se on oglasio priopćenjem kako mu je djelatnik Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) prijetio da bi se mogao zaletjeti u njega autom ako pokuša naštetiti rejtingu predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

Predsjednik Sabora naglašava da o Radeljićevim optužbama nema nikakvih spoznaja, no iz osobnih iskustava s djelatnicima SOA-e može reći da su uvijek bili vrlo profesionalni te da su se ponašali u skladu da sa svojim zakonskim ovlastima. Jandroković podsjeća da predsjednica RH sama imenuje i razrješuje svoje savjetnike.

"Vrlo je neobično pa i neprimjereno da jedan od savjetnika to dovodi u pitanje, ponaša se kao dužnosnik s izbornim legitimitetom, a njega je ipak imenovala predsjednica, i njeno je pravo imenovati i razriješiti. Jako bode u oči da sada različiti medijski manipulatori i širitelji mržnje vrše strašan pritisak na predsjednicu, praktički je ucjenjuju da će ako makne jednog savjetnika ostati bez potpore dijela birača.

To je vrlo znakovito i dosad nije bio viđen takav fenomen, da se predsjedničina pozicija uvjetuje ostankom jednog savjetnika, a to ide baš kroz određene medije koji su i do sada bili glavni zagovaratelji distanciranja predsjednice od Vlade, pa i od HDZ-a ", izjavio je Jandroković za Večernji list.

  • +11
Mate Radeljić Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL