afera savjetnik

Predsjednica reagirala i najoštrije odbacuje 'zlonamjerne tvrdnje da je na bilo koga vršen pritisak da podnese ostavku'

22.12.2018 u 16:12

Bionic
Reading

Predsjednica, isto tako, očekuje od svih nadležnih službi da u potpunosti rade sukladno propisima, zakonima i smjernicama o njihovom radu, te u skladu s profesionalnim standardima, stoji u reakciji na napise o smjeni bivšeg savjetnika Mate Radeljića

Na smjenu savjetnika Mate Radeljića nižu se reakcije, a u subotu popodne oglasio i se i Ured predsjednice.

'Ured predsjednice najoštrije odbacuje zlonamjerne tvrdnje da je na bilo koga ikada vršen pritisak bilo izravno ili neizravno da podnese ostavku. U praksi je dovoljan samo jedan potpis za smjenu ili postavljanje dužnosnika u Uredu, pa su tim više apsurdne i neistinite tvrdnje da je pri tom bilo potrebno na neprimjeren način uključivati bilo koju treću stranu. Predsjednica Republike svoje suradnike bira u skladu s postavljenim ciljevima politike koju zastupa i u vjeri da će svoju zadaću obavljati profesionalno i časno, za vrijeme i nakon prestanka vršenja dužnosti na koju su imenovani.

Predsjednica, isto tako, očekuje od svih nadležnih službi da u potpunosti rade sukladno propisima, zakonima i smjernicama o njihovom radu, te u skladu s profesionalnim standardima', stoji u reakciji.

Ranije tijekom dana predsjednik SDP-a Davor Bernardić je u Sisku ocijenio kako optužba Mate Radeljića, nakon razrješenja s dužnosti savjetnika za unutarnju politiku predsjednice Republike, baca još jednu sumnju na HDZ-ovu zlouporabu obavještajnog sustava

  • +11
Mate Radeljić Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

'To je još jedna ozbiljna optužba i ozbiljna sumnja u HDZ-ovu zloporabu obavještajnog sustava u ovoj zemlji. Ako je predsjednica zaista koristila SOA-u za obračun s Radeljićem, onda predsjednica mora otići, jer je prekršila Ustav. Ako je predsjednica to napravila u dogovoru s Plenkovićem, da bi joj HDZ dao potporu na predsjedničkim izborima, onda mora otići i Plenković. Očito je da su vladajući u Hrvatskoj spremni na sve ne bi li ostali na vlasti', rekao je Bernardić na konferenciji za novinare u Sisku.