RAT IZJAVAMA SE NASTAVLJA

Jandroković o Vulinu i Srbiji: Ako misle ovako djelovati, vidljivo je da to tako neće ići

22.04.2018 u 13:12

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u nedjelju je rekao kako je poruka srpskog ministra obrane Aleksandra Vulina 'totalno neprihvatljiva i pokazuje stvarne namjere'.

'Koriste ovakav dan, kada se komemorira žrtva, da bi slali takvu vrstu političkih poruka. Jedina moguća opcija bila je da se Vulinu onemogući dolazak u Hrvatsku', rekao je Jandroković.

Hrvatska je u subotu snažno osudila izjavu Aleksandra Vulina u kojoj tvrdi da o njegovom dolasku u Republiku Hrvatsku, može odlučiti vrhovni komandant Vojske Republike Srbije, gospodin Aleksandar Vučić, a nikako o tome ne mogu da odluče hrvatski ministri'. Zbog toga mu je i zabranjen ulazak u Hrvatsku što je izazvalo novu salvu uvreda na račun Hrvatske.

Jandroković smatra kako je šteta da se sada ponavlja još jedna neprihvatljiva izjava i ponašanje čelnih ljudi srpske vlade, nakon provokacije Vojislava Šešelja tijekom boravka izaslanstva Hrvatskog sabora u Srbiji i loše reakcije domaćina u Narodnoj skupštini Srbije.

Na njima je da razmisle što žele, rekao je te naglasio da je Hrvatska više puta ponovila spremnost pomoći Srbiji na njihovom putu u EU i izrazila želju za uspostavljanjem što boljih bilateralnih odnosa.

  • +19
Državni vrh odao počast žrtvama logora u Jasenovcu Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

"Ako oni misle da na ovaj način mogu djelovati, vidljivo je da to tako neće ići", poručio je Jandroković.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović nije novinarima želio komentirati situaciju vezanu uz Vulina kratko poručivši da su oko odluke hrvatskog Ministarstva vanjskih i europskih poslova obaviješteni svi granični prijelazi.

Za razliku od predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića koji je u mjestu Mlaka kod Jasenovca rekao kako su prošla vremena da se nekog kažnjava zbog verbalnog delikta, Kuščević je rekao da se ne radi o verbalnom deliktu već klasičnom primjeru nepristojnosti i nepoštivanju hrvatskih institucija. "Na ovaj način je jasno poslana poruka Vulinu i svim u srbijanskoj vladi da se mora poštivati Republike Hrvatska", rekao je.

foto pregled

Događaji koji su obilježili tjedan: Sirija pod udarom zapadnih sila, a hrvatska zastava pod Šešeljevim nogama

Pogledaj galeriju