'zastrašujuće scene'

Jandroković o požaru u Notre Dameu: Kako Hrvatska može pomoći, odlučit ćemo u idućim danima

16.04.2019 u 13:38

Bionic
Reading

Veliki požar u jednoj od najpoznatijih svjetskih crkava, katedrali Notre Dame u Parizu, izazvao je reakcije i u Hrvatskoj

Za predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića jučerašnje scene požara u pariškoj katedrali Notre Dame bile su zastrašujuće.

'Jedan od najpoznatijih svjetskih sakralnih objekata, spomenika kulture i simbola civilizacije gorio je pred našim očima i sasvim sigurno nikome nije bilo svejedno. To nije gubitak samo za Pariz i Francusku, nego za cijeli civilizirani svijet', kazao je Jandroković novinarima nakon sjednice Predsjedništva Sabora.

Upitan može li Hrvatska ikako pomoći u obnovi, Jandroković je kazao: 'Kako Hrvatska može pomoći, odlučit ćemo u idućim danima, a vidjet ćemo kakve će biti aktivnosti i eventualna traženja Francuske. S obzirom da se radi o tako važnom objektu, koji ima svoje duhovno značenje, bilo bi dobro kada bismo se svi mogli uključiti u ovu obnovu.'

  • +38
Požar u katedrali Notre Dame Izvor: Pixsell / Autor: AGENCE/PIXSELL

Podsjetimo, o strašnom požaru u katedrali Notre Dame jučer se na Twitteru oglasio i premijer Andrej Plenković.

'S dubokom tugom pratimo strašni požar u pariškoj katedrali #NotreDame, spomeniku svjetske baštine, jednom od simbola Francuske, europske kulture te našeg kršćanskog nasljeđa. Večeras smo svi solidarni s francuskim narodom! @EmmanuelMacron', napisao je Plenković na Twitteru.