izražavanje sućuti

Jandroković: Ivan Parać dao velik doprinos u razvoju televizije i političkom angažmanu

06.02.2019 u 10:11

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, u povodu smrti Ivana Paraća, uputio je u srijedu izraze sućuti njegovoj obitelji te istaknuo kako će se pamtiti njegov velik profesionalni doprinos razvoju hrvatske televizije i hrvatskog novinarstva tijekom Domovinskog rata, ali i njegov politički angažman

'Gospodina Paraća pamtit ćemo po njegovom velikom profesionalnom doprinosu razvoju hrvatske televizije i hrvatskog novinarstva tijekom Domovinskog rata, ali također njegov politički angažman tijekom kojeg je obavljao niz odgovornih dužnosti s velikim znanjem i iskustvom. Gospodin Ivan Parać dokazao je u svom djelovanju osvjedočeno domoljublje, veliku predanost i odgovornost. Primite još jednom, poštovana obitelji Parać, izraze najiskrenije sućuti', stoji u brzojavu sućuti kojega je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković uputio u ime Hrvatskoga sabora i osobno.

Ivan Parać (1939-2019.) diplomirao je na zagrebačkom Pravnom fakultetu i autor je više radova s s područja radnoga prava, lokalne samouprave i obrazovanja. Bio je ministar rada i socijalne skrbi u 5. Vladi RH (od sredine listopada 1993. do kraja siječnja 1995. godine), potom i glavni direktor HRT–a (1995. –1996.), a zatim veleposlanik u Ministarstvu vanjskih poslova.