IZLAZAK IZ PRITVORA

Jamčevina sjela, Čehok na slobodi

27.07.2011 u 16:25

Bionic
Reading

Nakon mjesec i pol dana u remetinečkom zatvoru, gdje se nalazio zbog navodnih malverzacijama sa zemljištem, bivši varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok poslijepodne je izašao na slobodu

Država se danas u zemljišnim knjigama upisala na hipoteke koje je Čehok ponudio kao jamstvo za obranu sa slobode, potvrdila je njegova odvjetnica Jasna Novak, pa su se stvorili uvjeti za izlazak iz pritvora

'U zemljišnim knjigama u Varaždinu država se upisala kao vlasnik ponuđenih nekretnina te je uplaćen gotovinski iznos od 110 tisuća kuna', rekla je odvjetnica Novak dodajući kako je Čehok tu vijest primio s velikim zadovoljstvom.

Čehok je ponudio jamčevinu od 2,6 milijuna kuna. Sud je prihvatio njegovu jamčevinu koja se sastoji od hipoteke na obiteljsku kuću u Varaždinu i na zemljište na kojem je obiteljska kuća njegove majke te 110 tisuća kuna u gotovini.

U međuvremenu je Čehok i podnio ostavku na dužnost varaždinskoga gradonačelnika čime je prestala opasnost od mogućeg ponavljanja kaznenog djela, što je bio jedan od razloga njegova zatvaranja.