politički veteran

Jakovčić u Nedjeljom u 2: Milanović me htio strpati u zatvor, Plenković je danas jedini ozbiljni političar u Hrvatskoj

27.11.2022 u 15:02

Bionic
Reading

Počasni predsjednik IDS-a Ivan Nino Jakovčić rekao je u HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u 2 kako ima saznanja da ga je bivši premijer i sadašnji predsjednik Zoran Milanović htio smjestiti u zatvor te da se to s njime sprema raščistiti.

Jakovčić je otkrio da je, kad je rekao da je jedan lijevi premijer bio jako zainteresiran da ga smjesti u zatvor, mislio upravo na Milanovića.

'Imam takva saznanja, volio bih to raščistiti s njime. Osoba koja mi je to rekla je iznimno povjerljiva osoba i poznata osoba, još uvijek i danas, tako da neću govoriti o imenima, ali spremam se s njime to raščistiti', rekao je Jakovčić u emisiji Nedjeljom u 2.

Dodao je da je Milanović u jednom trenutku njegovom prijatelju Veljku Ostojiću, koji je svojedobno dao ostavku na mjesto ministra u Milanovićevoj vladi, napravio vrlo loše stvari.

Upitan da komentira Milanovića kao predsjednika rekao je da se radi o vrlo kontradiktornoj osobi te da način na koji on predstavlja državu definitivno nije dobar.

'Nisam glasao za HDZ nikada, niti hoću, ali danas je jedini ozbiljni političar u Hrvatskoj Andrej Plenković', rekao je Jakovčić, dodajući da to ne znači da će IDS ići u koaliciju s HDZ-om.

Također je izrazio uvjerenje da ni Milanović ni Plenković nisu korumpirani političari. Rekao je i kako bi jako volio vidjeti Plenkovića na mjestu predsjednika Europske komisije te da će sigurno imati podršku njegovih europskih liberala, kao i da su socijalisti uvijek s dosta simpatičnosti i korektnosti gledali prema tome kako je on nastupao jer nije ultrakonzervativan.

Jakovčić je također rekao da predsjednika SDP-a Peđu Grbina poštuje, ali da SDP ovako kako funkcionira neće doći na vlast.

Jakovčić je u emisiji među ostalim odbacio kritičke komentare na račun svoje velike imovine.

'Da sam ja uzeo ne jednu kunu, jednu lipu da sam uzeo - i lijevi i desni - jer nijedni me nisu voljeli (...) - znate gdje bih ja bio? Uz sve neke druge političare?', rekao je Jakovčić.

'Nino nije uzeo nijednu lipu, a kamoli kunu', poručio je.

Jakovčić, koji je danas vijećnik Županijske skupštine Istarske županije, rekao je da ga politika i dalje zanima i prati je, ali da nema namjeru baviti se hrvatskom nacionalnom politikom.

'Trebalo bi zaista goriti u Hrvatskoj da se ja vratim u politiku, a kako sad stvari stoje - ne gore', rekao je Jakovčić.

Otkrio je da mu je otac Božo, koji je bio u logoru u Dachau, kao i na Golom otoku, govorio da se ne bavi politikom, te da ga je naučio nečemu što je važno i u politici i životu - imati čiste ruke.

Najavio je i da će osnovati vinski muzej između Grožnjana i Motovuna. Unatoč velikoj ljubavi prema vinu, na pitanje urednika i voditelja Aleksandra Stankovića rekao je da nije alkoholičar.