'mlade pretvaraju u neoustaše'

Jakovčić Thompsonu: Nisi pjevao u Areni, bogami niti nećeš pjevati

09.08.2018 u 12:48

Bionic
Reading

Ivan Jakovčić, hrvatski zastupnik u Europarlamantu, za N1 televiziju komentirao je, među ostalim, ponovno zaoštravanje odnosa Hrvatske i Srbije, ali i Thompsonov koncert u Glini

Na upit o ponovnom zaoštravanju odnosa Hrvatske i Srbije Jakovčić je rekao kako su izjave predsjednika Srbije neprihvatljive.

'Potpuno populističko ponašanje, s obje strane da se razumijemo. Kad predsjednica ode u Bruxelles onda je za antifašizam, svi njezini su bili u partizanima, a kad ode drugdje onda je 'Za dom spremni' stari hrvatski pozdrav. To prigodničarstvo u politici je po mojem mišljenju ono što tjera ljude van iz Hrvatske',rekao je Jakovčić u emisiji Novi dan.

Za regulaciju ustaštva smatra kako je potrebno donijeti zakone koji zabranjuju sve što ima veze s ustaštvom, kao što je napravila Njemačka, ako želimo imati sretnu državu. 'S ustaštvom moramo rasčistiti stvari, neka Thompson i pojedinci budu nesretni'. Istaknuo je da to što radi Thompson 'veliko zlo, što ljudi svjesno manipuliraju'.

  • +21
Thompson u Glini Izvor: Cropix / Autor: Auto

'To što Thompson nije dobio ni jednu prijavu za koncert u Glini pokazatelj je da pravna država ne funkcionira', komentirao je Jakovčić.

'On treba dobiti sve moguće kazne jer on to namjerno radi. Oni žele mlade pretvoriti u neke neoustaše i to je opasnost za naše društvo. Thomposnu mogu samo poručiti: nisi pjevao u Areni, bogami niti nećeš pjevati, naglasio je.

Kad je riječ o provedbi preporuka EU, istaknuo je: 'Mislim da je suštinski problem da nismo dovoljno iskoristili to što smo postali članica Europske unije. U nekim segmentima to jesmo, u turizmu sigurno, kad uđemo u Schengen bit će još bolje. Po iskorištavanju EU fondova mi smo stvarno na začelju, mislim da to hitno trebamo promijeniti. A to se neće dogoditi ako će o svemu odlučivati jedna ministrica ili ministar u Vladi, moramo decentralizirati sustav', rekao je Jakovčić.

Kad je riječ o pobuni BiH oko izgradnje Pelješkog mosta, Jakovčić je rekao kako je razgovarao s Bakirom Izetbegovićem, Predsjednikom Predsjedništva BiH, oko te teme kada je bio u Bruxellesu te ga uvjeravao i dao mu garancije da Hrvatska ne želi ugroziti interese BiH te dodao kako je apsurdno da drugi, oni koji su na vlasti, ne razgovaraju iskreno i otvoreno o tome.

'U tome je problem. Mislim da bi naš odnos prema BiH trebalo promijeniti. Mislim da se previše paterijalistički postavljama premo BiH, nego partnerski'.