SJEDNICA BRIJUNI RIVIJERE

Jakovčić i Kosor žele raspisati natječaj do 15. rujna

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 16.08.2011 16:43
  • Objavljeno 16.08.2011 u 15:39
KOSOR JAKOVČIĆ

KOSOR JAKOVČIĆ

Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor danas je u Vodnjanu predsjedala konstituirajućom sjednicom Povjerenstva za raspisivanje međunarodnog natječaja za projekt Brijuni rivijera na kojoj su, kako je rekla nakon sjednice, usuglašena stajališta oko dokumenata ključnih za projekt i raspisivanje natječaja

'Sjednica povjerenstva bila je vrlo konstruktivna i iznimno sam njome zadovoljna', izjavila je nakon sjednice premijerka Kosor. Rekla je kako su na sjednici usuglasili stavove oko nekih dokumenata koji su ključni za projekt i raspisivanje međunarodnog natječaja. 'Dogovorili smo se da ćemo se ponovno naći za 14 dana, kako bismo sve učinili da se međunarodni natječaj za Brijuni rivijeru raspiše do 15. rujna.'

Prema njezinim riječima, na sjednici povjerenstva razgovaralo se o cijelom projektu koji je, kako je istaknula, važan ne samo za Istarsku županiju, već i za cijelu Hrvatsku. 'Ovaj projekt u perspektivi otvara mogućnost za dvije tisuće novih radnih mjesta, a u budućnosti i za više, kao i za razvoj turizma, koji je najvažnija gospodarska grana i važan je za cijelu Hrvatsku. Raspisivanje međunarodnog natječaja prvi je veliki iskorak u tom smjeru', zaključila je predsjednica Vlade Jadranka Kosor.

Zadovoljstvo je izrazio je i istarski župan Ivan Jakovčić, kazavši kako sjednicu doživljava kao operativni korak u realizaciji čitavog projekta Brijuni rivijera. 'Još smo jednom utvrdili tri lokacije i vjerujem da ćemo do sredine rujna raspisati međunarodni natječaj, što će biti velika poruka međunarodnim investitorima da je Hrvatska spremna prihvatiti nove ulagače', kazao je Jakovčić.

Prema njegovim riječima i ovim se projektom želi riješiti nezaposlenost u Hrvatskoj, a pogotovo u Puli, što će biti, kazao je, jedan od prioriteta u realizaciji projekta. 'Najviše upravo zbog nezaposlenih i radimo čitav ovaj projekt'.

U radu konstituirajući sjednice Povjerenstva za raspisivanje međunarodnog natječaja sudjelovali su i članovi toga povjerenstva ministar gospodarstva Đuro Popijač, ministar pomorstva, prometa i veza Božidar Kalmeta, ministar zaštite okoliša i graditeljstva Branko Bačić, pulski i vodnjanski gradonačelnici Boris Miletić i Klaudio Vitasović.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor, istarski župan Ivan Jakovčić i pulski i vodnjanski gradonačelnici Boris Miletić i Klaudio Vitasović ugovor o provedbi projekta Brijuni rivijera potpisali su krajem srpnja na Brijunima. U prvoj fazi njegove realizacije radit će se na dvije lokacije - Hidrobaza, Sveta Katarina – Monumenti.

Nakon što se s općinom Fažama potpiše Sporazum započet će i realizacija projekta na lokaciji Pineta. Kad bi se to moglo dogoditi zasad je teško procijeniti.

Cijeli projekt Brijuni Rivijera proteže se na prostoru koji obuhvaća 114 hektara, a težak je više od dvije milijarde kune.

Nakon sjednice povjerenstva predsjednica Vlade sa suradnicima posjetila je i župnu crkvu Svetog Blaža i tamošnje sakralnu zbirku relikvija i mumija svetaca, jedinstvenu sakralnu zbirku u Europi.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi