JAKOVČIĆ PARTNERIMA IZ KOALICIJE

'Izvucite pouku iz prošlih EU izbora!'

19.12.2013 u 18:33

Bionic
Reading

'Stabilnost IDS-a jamstvo je stabilnosti Istre', poručio je predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić tijekom današnjeg predblagdanskog primanja za novinare. Jakovčić se osvrnuo na 2013. godinu, koju ćemo, kaže, pamtiti po ulasku Hrvatske u Europsku uniju, lokalnim i regionalnim izborima te onima za Europski parlament. Partnerima Kukuriku koalicije je ovom prilikom poručio da izvuku pouku iz prošlih izbora za EU parlament

'Koliko će dobroga ili manje dobroga donijeti Hrvatskoj ulazak u EU, ovisi prvenstveno o nama samima. Što se Istre tiče, siguran sam da će istarski župan i naši gradonačelnici i načelnici znati iskoristiti mogućnosti koje im stoje na raspolaganju', kazao je Jakovčić, napomenuvši između ostaloga da 'nažalost živimo u vremenima kada ne možemo reći da nam je dobro, ali bi EU mogla i trebala postati naša šansa da nam bude bolje'.

'Kao što znate, koalicija na vlasti nije nastupila zajedno na europskim izborima i dogodilo se to da je naš glavni politički konkurent HDZ odnio pobjedu. Smatram da nam je to bila dobra pouka za sljedeće izbore za Europski parlament, zakazane za 25. svibnja 2014. godine', poručio je, spomenuvši pritom da je IDS jučer iskazao podršku kandidatu Olliju Rehnu za predsjednika Europske komisije.

Vezano za unutarstranačke izbore koji su u tijeku, Jakovčić je ocijenio da su članice i članovi stranke uvijek pokazivali krajnju odgovornost i ozbiljnost u biranju vodstva stranke te napomenuo kako sve ide u pravcu da i ovoga puta bude tako. 'Možda nikada do sada nismo ušli mirnije u unutarstranačke izbore. Stabilnost koja krasi IDS je jamstvo stabilnosti Istre, znamo dobro koliko je to bitno', naglasio je Ivan Jakovčić.
Zahvalivši biračima koji su na lokalnim i regionalnim izborima ponovno dali povjerenje IDS-u, istaknuo je kako je uvjeren da će građanima dana obećanja do kraja mandata biti i ispunjena. 'Nikad nismo davali lažna obećanja, pa nećemo davati ni danas.

Dajemo ozbiljna i konkretna obećanja za koja vjerujem da možemo i realizirati', poručio je IDS-ov predsjednik Ivan Jakovčić koji ne krije ambicije za EU parlament te se povlači s funkcije predsjednika stranke, čije vodstvo će sve izglednije preuzeti pulski gradonačelnik Boris Miletić.