POZIV U POMOĆ

Izvanredno stanje zbog kolere u Zimbabveu

04.12.2008 u 11:39

Bionic
Reading

Vlada Zimbabvea proglasila je izvanredno stanje zbog epidemije kolere u kojoj je već više od 550 osoba umrlo u zemlji i pozvala u pomoć međunarodnu zajednicu, pišu u četvrtak službeni mediji

HARARE - 'Apel će nam pomoći smanjiti broj bolesnih i mrtvih vezan uz sadašnju društveno-ekonomsku situaciju', izjavio je zimbabveanski ministar zdravstva David Parirenyatwa, a citirao državni dnevnik The Herald. 'Vlada je u srijedu objavila izvanredno stanje zbog epidemije kolere i nefunkcioniranja javnih bolnica te pozvala međunarodnu zajednicu u pomoć radi suočavanja sa situacijom', piše The Herald.

'Naše javne bolnice jednostavno ne funkcioniraju. Osoblje je demotivirano i treba nam vaša podrška kako bi ponovno počele raditi i obnavljanju našeg sustava zdravstva', kazao je ministar govoreći na sastanku karitativnih udruga. Ministar je iznio podatke o 563 mrtve osobe, dok je UN govorio o brojci od 565 od kolovoza. Prema uredu za suradnju humanitarne pomoći UN-a, zabilježeno je 12.546 slučajeva kolere.