LJUBAV NE POZNAJE GRANICE

Izraelski model apelira za spas Saifa Gadafija

10.09.2012 u 15:33

Bionic
Reading

Svakog se dana iznova potvrđuje ona stara izreka da ljubav nema granica. Od Romea i Julije do današnjih dana Amorova strelica ne gleda ni na što, već udara ravno i ostavlja trajan trag. To je jedini način da se objasni vapaj koji je krajem prošlog tjedna stigao za spas Saifa Gadafija, sina zloglasnog libijskog diktatora Moamera. Malo je onih koji su u međunarodnoj zajednici spremni podići glas za njega. Ali, u pitanju je ljubav. Orly Weinerman, izraelski model i glumica u poznatim sapunicama, više nije mogla izdržati. Izašla je u javnost i priznala ono o čemu su mediji pisali još od 2006. godine - 'Saif i ja smo u romantničnoj vezi još od 2005. godine'

Tada su se, naime, sreli u Londonu na nekoj zabavi zajedničkih prijatelja, oni su ih upoznali i među njima je, kaže Orly, zaiskrilo i u tajnoj su vezi bili punih šest godina, sve do izbijanja pobune u Libiji kad je Saif imao pametnijeg posla (voditi elitne postrojbe u napade na prosvjednike, svađati se sa stranim novinarima i diplomatima, a kasnije se dati u bijeg da spasi živu glavu) te je veza pukla. No 41-godišnja plavuša, koja je sve donedavno oštro odbijala bilo kakvu ideju da je u vezi sa Saifom, nije ga zaboravila. I ne samo to, ona je za pomoć zamolila nikog drugog doli bivšeg britanskog premijera Tonyja Blaira preko britanskog lista The Daily Mail.

Orly Weinerman je izjavila da joj je Saif rekao da su on i Blair jako dobri prijatelji, da je bivši britanski premijer i prijatelj cijele obitelji Gadafi te da je zbog toga postao i savjetnik Libijskom investicijskom fondu, tijelu koje se financiralo prodajom nafte, a koristili su ga po svom nahođenju Gadafijevi sinovi i njihovi bliski suradnici. Blair je, inače, takve objede, koje su se već ranije pojavljivale, uvijek odrešito odbacivao.

'Vrijeme je da mu vrati dug', vapi preko britanskih medija glumica i tužna ljubavnica, dodajući kako je Blair pomagao Saifu i dok je studirao na London School of Economics.

'Gospodin Blair je čovjek od Boga - a kao kršćanin ima moralnu obvezu pomoći prijetelju u nevolji', bugari Orly tvrdeći da Saif ni za što nije kriv i da će ga kazniti (i to vjerojatno smrću) samo zbog očevih grijeha (nije baš tako, ali ljubav zamagli pogled na stvarnost).

Orly u svojoj ispovijedi priča i kako su se ona i Saif kanili i vjenčati, iako priznaje da su bili svjesni određenih problema - ona je židovka, on musliman. No Orly tvrdi da je razmišljala o obraćenju, ali su joj roditelji bili protiv toga. Osim toga, njegov je otac tih godina predlagao Palestincima da dignu pobunu i pobiju sve Izraelce.

Čeka se što će reći Tony Blair.