upozorenje

Izraelski ministar prijeti Hezbolahu: Bejrut bi mogao biti nova Gaza

11.11.2023 u 20:15

Bionic
Reading

Izraelski ministar obrane Yoav Gallant upozorio je u subotu libanonski Hezbolah da bi Bejrut mogao doživjeti sudbinu Gaze ako ta proiranska skupina uvede Libanon u rat

"Ono što možemo učiniti u Gazi, možemo učiniti i u Bejrutu", rekao je Gallant tijekom posjeta sjeveru Izraela, blizu granice s Libanonom.

"Ako Hezbolah počini takve greške ovdje, prvi koji će platiti cijenu bit će građani" Libanona, upozorio je. Dodao je da ta šijitska skupina uvlači Libanon u rat. Hezbolah razmjenjuje vatru s izraelskim snagama na libanonsko-izraelskom frontu od 8. listopada te je otad poginulo 70 njihovih boraca. Nekoliko civila također je ubijeno, piše Reuters.

  • +7
Borci Hezbolaha Izvor: Profimedia / Autor: ANWAR AMRO / AFP / Profimedia

Izrael je pojačao svoj opsadu Gaze nakon napada Hamasa 7. listopada u kojima je prema riječima Izraela stradalo 1200 osoba te je oko 240 oteto u palestinsku enklavu. Zdravstvene vlasti Gaze kažu da je više od 11.000 osoba, od kojih veliki broj čine žene i djeca, ubijeno otkad je Izrael započeo svoju operaciju u malom obalnom pojasu u kojem živi 2,3 milijuna ljudi.