INCIDENT KOD RAMALLAHA

Izraelska vojska ubila dva Palestinca na Zapadnoj obali

01.08.2011 u 10:43

Bionic
Reading

Izraelski vojnici u ponedjeljak su otvorili vatru i ubili dvojicu Palestinaca na Zapadnoj obali, priopćili su liječnički i vojni izvori

Izraelska vojna glasnogovornica kazala je da su neredi počeli u izbjegličkom naselju u blizini Ramallaha, tijekom rutinske operacije 'kojom se željelo uhititi sumnjive Palestince'.

Dodala je da je pet izraelskih vojnika lakše ozlijeđeno.

Palestinski liječnici kazali su da su dvojica muškaraca u dobi od 23 i 25 godina ubijena hicem u glavu i u trbuh.

Izraelska vojna glasnogovornica rekla je da vojska istražuje incident.

Unakrsna vatra na izraelsko-libanonskoj granici

Izraelski i libanonski vojnici razmjenjivali su vatru u ponedjeljak na granici dviju zemalja, doznaje se od izraelskih i libanonskih vojnih izvora.

Glasnogovornik izraelske vojske izvijestio je o oružanom izgredu, ali nije potvrdio da je libanonski vojnik ranjen, što su ranije bili objavili izraelski vojni izvori.

Libanonski vojni čelnik je pak demantirao da je libanonski vojnik pogođen u izraelskoj vatri. 'Nešto ranije, na izraelsku postrojbu u redovitoj ophodnji duž granice pucano je iz Libanona'. Izraelski vojnici su uzvratili vatru, rekao je glasnogovornik izraelske vojske.

'UN-ove prijelazne snage u Libanonu (UNIFIL) obaviještene su o izgredu. Izraelska vojska će braniti izraelski suverenitet i izraelske civile', dodao je glasnogovornik ne navodeći druge pojedinosti. Dužnosnik libanonske vojske rekao je pak da je izraelska ophodnja ušla 30 metara u područje iza 'plave crte'.

Libanonski vojnici su ispalili pucnjeve upozorenja, nakon čega su se Izraelci povukli, ali su zatim zapucali na libanonske vojnike od kojih nitko nije pogođen, dodao je dužnosnik koji je htio ostati anoniman.