KRENULO POVLAČENJE

Izraelska vojska počela napuštati sjever Zapadne obale, ubijen jedan vojnik

05.07.2023 u 06:24

Bionic
Reading

Izraelski vojnik ubijen je u izbjegličkom kampu Dženin, priopćila je u srijedu vojska koja je počela povlačiti svoje snage sa sjevera Zapadne obale nakon dvodnevne operacije velikih razmjera u kojoj je ubijeno 12 Palestinaca

'Večeras u utorak je jedan dočasnik na borbenoj dužnosti ubijen bojevom paljbom tijekom operacije protiv terorističke infrastrukture u kampu Jenin', priopćila je izraelska vojska.

Dva svjedoka su za agenciju Reuters izjavila da su vidjeli konvoje izraelskih vojnih vozila kako napuštaju Dženin nakon što padne mrak. 'Izraelske trupe započele su povlačenje iz Dženina', rekla je glasnogovornica, ne navodeći više detalja.

Istovremeno je izraelska vojska objavila da je iz Pojasa Gaze na Izrael ispaljeno pet raketa, ali su one uspješno presretnute. 'Sustav protuzračne obrane IDF-a (izraelske vojske) uspio je presresti svu raketnu vatru', rekla je vojska u priopćenju.

  • +21
Izraelska vojska u Dženinu Izvor: Profimedia / Autor: Nasser Ishtayeh / Zuma Press / Profimedia

U operaciji koja je počela u ponedjeljak ubijeno je dvanaest Palestinaca, od kojih je najmanje pet boraca, i jedan izraelski vojnik.

U Dženinu, nadlijetanom bespilotnim letjelicama, trgovine su ostale zatvorene u utorak, drugog dana operacije koja je mobilizirala stotine izraelskih vojnika u tom gradu i obližnjem izbjegličkom kampu.

Palestinski ministar zdravstva Mai al-Kaila nazvao je izraelsku operaciju 'agresijom koja prkosi međunarodnom pravu' na tiskovnoj konferenciji u utorak navečer.