u četvrtak

Izložba naoružanja, vojnički grah i letački program za proslavu Dana državnosti

29.05.2024 u 17:15

Bionic
Reading

Ministarstvo obrane poslalo je program obilježavanja Dana državnosti u četvrtak, a koji uključuje pokazivanje naoružanja i opreme u više hrvatskih gradova, kao i podjelu vojničkog graha građanima

Povodom obilježavanja Dana državnosti u četvrtak 30. svibnja 2024. u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Puli bit će izloženo naoružanje, borbena i neborbena tehnika i oprema Hrvatske vojske, a u Zagrebu će se održati i pokazne vježbe i letački program, izvijestili su iz Ministarstva obrane.

Zagreb

Na SRC Jarun, od 8:30 do 18:00 sati, bit će izloženo naoružanje, borbena i neborbena tehnika i oprema Hrvatske vojske te je predviđeno održavanje pokaznih vježbi Hrvatske vojske i letački program Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Pokazne vježbe pripadnika Hrvatske vojske - vježba Zapovjedništva specijalnih snaga, vježba Počasno-zaštitne bojne, prikaz rada vodiča i službenih pasa Pukovnije vojne policije i letački program Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, preleti helikoptera Kiowa Warior i Black Hawk, aviona Rafale te akro grupe "Krila Oluje", građani će moći pratiti od 17:00 sati. Također, vojnički ručak za građane bit će organiziran od 12:30 do 16:00 sati.

'Napominjemo kako se tijekom priprema i provedbe navedenih aktivnosti 29. i 30. svibnja u Zagrebu očekuje pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje', poručuju iz MORH-a. Obilježavanje Dana državnosti završit će svečanim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u 20:15 sati.

  • +40
Izložba vojne opreme HV-a na Jarunu 2023. Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Split

U Splitu na Gatu svetog Nikole, od 8:30 do 18:00 sati, bit će izloženo naoružanje, borbena i neborbena tehnika i oprema Hrvatske vojske. Za građane će biti organizirana podjela vojničkog graha.

Osijek

U Osijeku na lijevoj strani Drave, Krunskoj utvrdi i Katakombama, od 8:30 do 18:00 sati, bit će izloženo naoružanje, borbena i neborbena tehnika i oprema Hrvatske vojske. Za građane će biti organizirana podjela vojničkog graha.

Pula

U Puli na Riječkom gatu, od 8:30 do 18:00 sati, bit će izloženo naoružanje, borbena i neborbena tehnika.

sve osim nogometa

Učitavanje...