HSP SMATRA

'Izjave nizozemske veleposlanice neprihvatljive'

14.06.2011 u 20:33

Bionic
Reading

Hrvatska stranka prava (HSP) smatra kako su izjave nizozemske veleposlanice Stelle Ronner-Grubačić nekorektne i neprihvatljive jer se koriste kako bi se ponovno ucjenjivala Republika Hrvatska, priopćio je HSP

Izjave veleposlanice Ronner-Grubačić, kako ocjenjuje HSP, neprihvatljive su i zbog toga što se hrvatska policija pritisnuta prijetnjama trudi udovoljiti kriterijima koji ne proizlaze iz Zakona o policiji, već iz Zakona o upotrebi policije u dnevnopolitičke svrhe.

'Veleposlanica Ronner-Grubačić nam je zapravo pokazala za što će služiti monitoring, koji čeka Hrvatsku', ističe HSP i dodaje kako će nam odsad europski političari za svaki izgred određivati mjerila kojih ni sami nisu dostojni.

Podsjećaju kako nizozemsku vladu podupire Stranka za slobodu Geerta Wildersa, koja, kako navode, poistovjećuje Kur'an i Mein Kampf te ističu da je ta stranka 'osim islamofobije poznata i po mržnji prema imigrantima'.

HSP zato predlaže hrvatskoj vladi da uvede monitoring nad Nizozemskom sve dok se, kako ističu, Geert Wilders ne ispriča islamskoj zajednici.

Ocijenivši licemjernom osudu nasilja u Splitu, HSP podsjeća na prešućivanje nizozemske odgovornosti za srebrenički masakr, koji su nizozemski vojnici, po njihovim riječima, omogućili Ratku Mladiću.

HSP smatra kako je ulazak u EU loš za Hrvatsku.