anketa u bjelovaru

Izgradili novu bolnici pa pitaju građane: U koju boju da ju obojamo?

21.11.2020 u 16:18

Bionic
Reading

Vizualni identitet nove zgrade bjelovarske bolnice odabrat će građani putem online ankete, u kojoj mogu birati između tri predložena projektna rješenja, najavljeno je u subotu na konferenciji za novinare u Bjelovaru

Na tiskovnoj konferenciji sudjelovali su predstavnici Opće bolnice Bjelovar, Bjelovarsko-bilogorske županije, projektanata i izvođača radova.

„Izgradnja nove bjelovarske bolnice najveći je projekt javne namjene u povijesti grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije koji će, među ostalim, dati i novu vizuru Bjelovara. Građanima smo omogućili da i sami sudjeluju u odabiru pročelja na način da im nudimo tri prijedloga struke, usuglašena sa zahtjevima konzervatora s obzirom da se bolnica gradi u zaštićenoj povijesnoj jezgri”, rekao je župan Damir Bajs.

Građani tako mogu birati između pročelja u smeđoj, bijeloj ili plavo-sivoj varijanti. Anketa završava 6. prosinca ove godine u ponoć.

Varijanta koja dobije najviše glasova odredit će konačan izgled pročelja nove bjelovarske bolnice čiji je dovršetak planiran iduće godine.

Projekt bove bolnice u Bjelovaru vrijedan je 272 milijuna kuna, a obuhvaća nabavu pripremnih i građevinskih radova na izgradnji dnevne bolnice i dnevne kirurgije, Objedinjenog hitnog bolničkog prijama, dizalice topline (toplinska pumpa) te sustava za odvajanje otpada.

Na međunarodnom javnom natječaju najpovoljnija je bila ponuda križevačke tvrtke Radnik koja je odabrana za glavnog izvođača radova.